Clover - Handige verkenner met tabbladen

© PXimport

Clover - Handige verkenner met tabbladen

Geplaatst: 17 januari 2014 - 10:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:33

Ignace de Groot

Als er de laatste jaren één handige uitbreiding is gekomen in browsers, dan zijn het de tabbladen wel. Vreemd genoeg moeten we die nog altijd missen in de Windows Verkenner. Met de add-on Clover krijg je ook in de Verkenner tabbladen.

Voor alle duidelijkheid: Clover is niet de zoveelste alternatieve bestandsbrowser. De tool vervangt de Windows Verkenner niet. Het is alleen een uitbreiding op de Verkenner, die zich bovendien netjes integreert en zich ook weer gemakkelijk laat verwijderen, mocht je dat willen.

Eigenlijk doet Clover maar één ding: het toevoegen van tabbladen aan de Verkenner. Deze functie blijkt echter zo handig te zijn, dat je al snel niet meer zonder wil. De manier waarop Clover een en ander implementeert, doet overigens sterk denken aan de browser van Chrome. Om een nieuw tabblad te openen, hoef je bijvoorbeeld niet meer te doen dan het mini-tabblad aan te klikken, waarna je naar de gewenste map navigeert.

 

© PXimport

Nee, dit is geen browser. Dit is Windows Verkenner!

Handigheden

De volgorde van de tabbladen kun je altijd aanpassen, het volstaat een tabblad met de muis naar een andere locatie te verslepen. Je kunt ook een tabblad buiten het Verkenner-venster te slepen als je daar een apart venster van wil maken. Met de omgekeerde beweging maak je er overigens weer een tabblad van.

In het contextmenu van een tabblad blijken nog een aantal vernuftige dingen te zitten. Je kunt bijvoorbeeld een tabblad naar een bladwijzer omzetten: de bijhorende map is dan altijd met één muisklik bereikbaar vanuit de bladwijzerwerkbalk. Heb je per ongeluk een tabblad (map) gesloten, geen nood: de optie Gesloten tabblad opnieuw openen haalt die meteen weer op.

 

© PXimport

Veel instellingen zijn er niet, en dat hoeft ook niet.

Uiteraard ontbreken ook bij Clover handige toetscombinaties niet: Ctrl+T voor een nieuw tabblad, Ctrl+N voor een nieuw venster. Verder kun je Clover zo instellen dat bij het opstarten automatisch de mappen worden geopend die bij je vorige versie geopend waren. Of je stelt de tool zo in dat een tabblad zich met een dubbelklik laat sluiten.

Ook het muiswiel kun je in Clover zinvolle functies geven: door te scrollen blader je door de tabbladen heen en door het wieltje in te drukken open je een nieuw tabblad.

10

Ons oordeel

Pluspunten

Mooi geïntegreerd

Slim geïmplementeerd

Ondersteuning van bladwijzers

Minpunten

Conclusie

Clover 3.0.386 -------------- **Taal** Nederlands **OS** Windows XP Windows Vista Windows 7 Windows 8 [Download Clover](http://ejie.me/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000