Clumsy Ninja: De digitale vriend voor iedereen

© PXimport

Clumsy Ninja: De digitale vriend voor iedereen

Geplaatst: 26 november 2013 - 09:40

Aangepast: 24 november 2022 - 10:29

Robin Smit

Japanse ninja's zijn veelal het boegbeeld van een ijzersterke toewijding. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze ook wel bekend zijn geworden als een van de meest gevreesde strijders uit de geschiedenis van de mensheid. Denk jij dat je het in je hebt om je bij deze strijders te mogen voegen?

Hier zul je achter komen in de leuke iOS game Clumsy Ninja. In de game is het aan jou om een jonge ninja op te leiden tot een expert in zijn vak. Nu is het probleem dat jouw ninja niet echt een schoolvoorbeeld is van hoe een gevreesde ninja zou moeten zijn. Des te groter is voor jou de uitdaging om van deze klungelige nieuweling een expert te maken.

Dit doe je door met jouw ninja allerlei verschillende oefeningen te doen. Zo kun je hem bijvoorbeeld laten springen op een trampoline of laten vechten met een zak rijst. Ondertussen blijft er ook nog tijd over voor leuke dingen, want als je even geen zin meer hebt in serieuze oefeningen dan kan je nog altijd jouw ninja kietelen of ballonnen aan zijn voeten binden. Al deze acties zorgen ervoor dat jouw ninja steeds beter wordt en steeds meer leert. Dit betaalt zich uit in het behalen van nieuwe banden die het niveau van jouw ninja aangeven.

Het leuke aan Clumsy Ninja is dat je de game volledig kan invullen zoals jij dat wil. Door jouw ninja aan te raken, kan je hem namelijk verschillende opdrachten laten uitvoeren. Pak je hem bij de hand, dan zal hij bijvoorbeeld met je mee lopen. Deze manier van spelen schept al snel een band met de kleine strijder. Het realisme waarmee jouw ninja beweegt en op jou reageert zorgt ervoor dat deze band nog vele malen sterker is dan bij games zoals Pou.

 

© PXimport

Wel is het zo dat Clumsy Ninja helaas niet de mogelijkheid heeft meegekregen om jouw ninja aan te passen en vervolgens te laten zien aan vrienden. Graag zou ik zien dat de makers hieraan zouden werken, zodat de game ook op sociaal vlak een echte uitblinker kan zijn.

Conclusie

Clumsy Ninja is een leuke game voor iOS waarin het jouw taak is om een klungelige ninja op te leiden tot een gevreesd strijder. De game geeft je erg veel vrijheid en laat je de leukste avonturen beleven met jouw ninja. Door de manier waarop je communiceert met de ninja, zul je al snel een sterke band scheppen met de kleine strijder. Helaas mist de game enkele sociale aspecten die het spelen nog leuker zouden kunnen maken.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Erg leuk

Veel vrijheid

Schep een band

Minpunten

Sociaal

Conclusie

Clumsy Ninja ------------ Prijs: Gratis Beschikbaar voor: iPhone & iPad Getest op: iPhone Uitgever: NaturalMotion Games Grootte: 97.2MB Versie: 1.2.1 Bijgewerkt: 21 november 2013 Vereist: iOS 5.0 [Download Clumsy Ninja in de App Store](http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=24371&a=2013071&url=https%3A%2F%2Fitunes.apple.com%2Fnl%2Fapp%2Fclumsy-ninja%2Fid561416817%3Fmt%3D8%26uo%3D4%26partnerId%3D2003)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten