Cobian Backup 10.1.1.816

Door: Maikel Dijkhuizen | 03 mei 2011 13:46

Apps & Software

Back-ups maken van belangrijke bestanden is voor iedere pc-gebruiker een noodzakelijk karweitje. De freeware Cobian Backup 10 kan u hierbij prima helpen. Hiermee maakt u automatich back-ups van uw bestanden op de zelf ingestelde momenten.

U geeft zelf aan wanneer, waar en hoe vaak u wilt back-uppen, waarna dit tooltje voortaan automatisch uw gegevens veiligstelt. Cobian Backup herkent harde schijven, usb-sticks en geheugenkaarten waarop u de data kunt wegschrijven. Een voordeel is dat het programma ook ondersteuning biedt voor netwerklocaties, zoals een NAS, bij de ingebouwde back-upfunctie van Windows 7 is het uitsluitend met de duurdere versies (Professional, Enterprise of Ultimate) mogelijk om netwerklocaties te benaderen. In de installatiewizard selecteert u de Nederlandse taal, u zult wel wat restjes Engels tegenkomen. De gebruikersinterface heeft een ietwat onlogische indeling, waardoor het even zoeken is naar de juiste opties.

Met Cobian Backup 10 kunt u verschillende back-uptaken plannen.

Back-up instellen

Een back-up plannen is met behulp van deze freeware zeker niet moeilijk. U klikt in de menubalk op de knop Maak een nieuwe taak. In het dialoogvenster dat vervolgens verschijnt, stelt u de back-up naar eigen wens in. Met de optie Volume Schaduw Kopie is het mogelijk om bestanden te back-uppen die op dat moment door andere applicaties in gebruik zijn. U wordt dan niet lastiggevallen met foutmeldingen. U kiest uit een complete of incrementele back-up. Met laatstgenoemde optie worden alleen de wijzigingen naar de doelmap gekopieerd. Verder geeft u in het tijdschema aan wanneer u de taak automatisch wilt uitvoeren. Desgewenst maakt u gebruik van allerlei geavanceerde opties, zo kunt u de compressiemethode instellen en de gegevens met een wachtwoord beveiligen.

Cobian Backup is niet geschikt om systeemimages mee te maken. Indien u de data versleuteld opslaat, houd er dan rekening mee dat u Cobian Backup nodig hebt wanneer u de bestanden wilt ontcijferen. De software voert alleen geplande taken uit indien het op de achtergrond van Windows actief is. U ziet in dat geval een pictogram van een paddenstoel in het systeemvak. Gelukkig legt het programma weinig beslag op het intern geheugen.

U beveiligt de gegevens optioneel met een wachtwoord.

Cobian Backup 10.1.1.816

Freeware

Taal Nederlands

Download 14,8 MB

OS Windows XP/2003/Vista/2008/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Nederlandse taalmodule beschikbaar

Data back-uppen naar netwerklocaties

Simpel back-ups instellen

Minpunten

Programma moet altijd actief zijn

Kan geen systeemimages maken

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Cobian Backup 10.1.1.816

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.