Cobook: Het sociale adresboek

Door: Robin Smit | 10 oktober 2013 10:18

Apps & Software

Zelf ben ik nooit echt een grote fan geweest van het adresboek op mijn iPhone en iPad. Zo zou Apple in mijn ogen veel meer kunnen doen met foto's en social media bij mijn contactpersonen. Gelukkig denken de maker van Cobook hier net zo over.

Score
80
  • Pluspunten
  • Tags
  • Sociale integratie
  • gebruik foto’s
  • Minpunten
  • Social is duur

None

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Getest op: iPhone

Download Cobook in de App Store

Cobook is een alternatief adresboek voor jouw iPhone en iPad. Net als het standaard adresboek, plaatst de app al jouw contactpersonen alfabetisch onder elkaar. Waar de app zich echter onderscheidt is dat alle contactpersonen, wanneer beschikbaar, een foto naast hun naam krijgen. Cobook maakt het verder mogelijk om jouw adresboek te koppelen met onder andere Facebook, LinkedIn, Twitter, Foursquare en Xing. Op deze manier hoef je veel contactgegevens al niet meer in te vullen.

Erg handig aan Cobook is dat de app automatisch overlappingen vindt in jouw adresboeken en gegevens van deze contactpersonen samenvoegt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bij een contactpersoon meerdere tabbladen met contactgegevens krijgt. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel een manier is waarop je contact kan opnemen met iemand. Overigens zorgt de integratie met social media er ook voor dat bijna al jouw contactpersonen een profielfoto in Cobook krijgen.

De integratie met verschillende kanalen komt overigens wel met een prijs. Zo kan je standaard een koppeling met Facebook maken, maar wie ook de andere kanalen wil gebruiken zal hiervoor moeten betalen. Vooral voor LinkedIn is deze integratie behoorlijk aan de prijs, wat toch wel een beetje jammer is. Een app als Business Card Reader biedt deze integratie voor minder geld.

Wel draagt deze sociale integratie weer bij aan een andere handige functie binnen Cobook, namelijk tags. Met tags is het mogelijk om verschillende contactpersonen die iets in gemeen hebben in een keer bij elkaar te zien. Hiermee kan je bijvoorbeeld in een keer al jouw collega's of alle contactpersonen die in jouw woonplaats wonen opvragen. Deze functie heb ik in de praktijk als erg handig ervaren en zou ik nu al niet meer kunnen missen.

Conclusie

Cobook is een alternatief adresboek voor je iPhone en iPad waarbij contactpersonen aan foto's zijn te herkennen. Erg handig aan de app is dat contactgegevens van verschillende sociale kanalen aan jouw standaard contacten kunnen worden toegevoegd. Ook kunnen met behulp van tags contactpersonen die bijvoorbeeld een werkgever gemeen hebben worden gesorteerd. Helaas komt het gebruik van de sociale kanalen grotendeels met een iets te hoge prijs.

Er is ook een speciale versie van Cobook voor de Mac beschikbaar. Meer informatie over die app vind je hier.

0 Reactie(s) op: Cobook: Het sociale adresboek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.