© CIDimport

Cocoto Magic Circus

Geplaatst: 2 september 2011 - 05:56

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Cocoto Magic Circus kwam in eerste instantie uit op de Nintendo Wii in 2008, maar is nu tevens op de iPhone te downloaden. Deze mobiele versie blijft bijzonder trouw aan het origineel en vertoont, ondanks de beduidend mindere grafische kracht van de iPhone, geen mindere kwaliteit.

Het 'verhaal' van Cocoto Magic Circus is ronduit belachelijk te noemen. Een veel te dikke clown, met op merkelijk genoeg vier vingers, steelt je elfenvriendinnetje. Om de een of andere reden betekent dit dat Cocoto (die er blijkbaar uitziet als een enge demonische baby) een hoop mini games moet spelen om het elfje terug te krijgen. Wij verzinnen het ook niet.

Schiettent

Deze doen stuk voor stuk sterk denken aan een schiettent die je vast wel kent van de kermis en bij al deze mini games moet je zo snel mogelijk op het scherm tikken. Alle mini games in Cocoto Magic Circus worden uitgebeeld door de clown, die zelfs een eigen physics engine voor zijn blubberende buik heeft gekregen.

In sommige mini games moet je op één bepaald type vijand schieten terwijl je in andere mini games het genoemde elfje moet zien te beschermen tegen de vele toestromende monsters. Hoe dan ook, je bent voornamelijk zo snel mogelijk op het scherm aan het tikken, waarbij jij je best moet doen om niet spontaan chronische RSI op te lopen.

Kortom

De gevechten tegen de eindbazen in Cocoto Magic Circus zijn in het bijzonder behoorlijk hectisch te noemen. Begrijp me niet verkeerd, het is allemaal heel erg leuk, maar als iemand mij zou zien terwijl ik bezig was met een boss fight in deze game, dan zouden ze denken dat ik mijn vinger recht door mijn iPhone wilde rammen. Maar behalve dat, moet ik de ontwikkelaar van deze titel absoluut prijzen voor de sterke online multiplayer van Cocoto Magic Circus en ook de art style van de iPhone-game is fantastisch. Deze game is de definitie van stom vermaak en dat bedoel ik op de best mogelijke manier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten