Collages maken met Adobe

Door: robin-smit | 30 mei 2012 12:01

Review

Onlangs bracht Adobe met Photoshop Touch een van de bekendste foto bewerkingsprogramma's naar de tablet. Als aanvulling hierop brengt het bedrijf nu ook Adobe Collage op de markt, een app waarmee het volgens de makers erg eenvoudig wordt om digitale collages en moodboards te maken.

In Adobe Collage kan de gebruiker collages samenstellen door een achtergrond te kiezen en hier verschillende elementen op te plaatsen. Deze elementen bestaan uit tekst, afbeeldingen en tekeningen. De app biedt veel verschillende opties waarmee deze elementen naar eigen wens kunnen worden aangepast om de collages op deze manier een volledig eigen uitstraling te geven. Collages kunnen als afbeelding worden opgeslagen en op verschillende manieren worden gedeeld. Daarnaast is er de mogelijkheid om bestanden te synchroniseren met Adobe Creative Cloud. Met deze laatstgenoemde mogelijkheid kunnen bestanden altijd en overal worden opgevraagd.

Alhoewel Adobe Collage een mooi hulpmiddel is om op een eenvoudige manier een mooie collage te maken, is de prijs van de app wel aan de hoge kant. Dit staat in schril contrast met Photoshop Touch, een app die voor hetzelfde bedrag te verkrijgen is, maar toch veel meer mogelijkheden biedt.

Kortom

Adobe Collage is een app waarmee op relatief eenvoudige wijze mooie collages kunnen worden gemaakt. Gebruikers kunnen dit doen door tekst, afbeeldingen en tekeningen te combineren. In vergelijking met de onlangs uitgebrachte app Photoshop Touch van Adobe is Adobe Collage wel erg duur voor de mogelijkheden die de app biedt.

0 Reactie(s) op: Collages maken met Adobe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.