Comodo BackUp 2.2.127000.12

Door: Maikel Dijkhuizen | 12 maart 2010 15:43

Review

Met Comodo BackUp is het beschermen van uw gegevens een eenvoudig karweitje. Met behulp van zes stappen maakt u een kopie van het volledige systeem, een partitie of een aantal geselecteerde mappen. Daarnaast bevat het programma een aantal extra functies.

Het is belangrijk om regelmatig een back-up van uw gegevens te maken. U wilt namelijk niet dat uw waardevolle bestanden zijn verdwenen na bijvoorbeeld een systeemcrash of hardwarefout. Comodo BackUp stelt u in staat om op een eenvoudige manier een kopie van de gewenste gegevens te bewaren op een usb-stick, externe harde schijf of ftp-server.

Beslis in dit scherm van welke gegevens u een back-up wilt maken.

Zes stappen

De interface van het programma ziet er netjes uit, al is het jammer dat er nogal veel spellingsfouten te vinden zijn en niet alles correct is vertaald. In het eerste scherm geeft u aan van welke gegevens u een kopie wilt bewaren. U selecteert hier bijvoorbeeld specifieke mappen, een partitie of uw volledige harde schijf. Ook een systeemback-up is mogelijk, waarin alle Windows gerelateerde zaken worden opgeslagen. Verder bewaart u eventueel data van het register, de gebruikersinstellingen en e-mail. In de volgende stap versleutelt u de gegevens eventueel met een wachtwoord. U kiest uit verschillende soorten encryptie, zoals: AES, Blowfish, Serpent en Twofish. Het is nuttig om filters aan te maken van bestandstypen die u niet of juist wel wilt meenemen in de back-up. Bij de derde stap geeft u aan op welke locatie u de kopie wilt bewaren. U kunt hier een specifieke map op een usb-stick of externe harde schijf selecteren. Of de back-up op een ftp-server of netwerklocatie plaatsen. Er is helaas geen mogelijkheid om de kopie op een cd of dvd te branden. In de overige stappen wijzigt u geavanceerde instellingen. Zo maakt u een tijdschema, waarin u aangeeft hoe vaak en op welk moment het programma de taak moet uitvoeren. Op die manier hoeft u niet telkens handmatig het proces te starten. Zodra de taak is afgerond, komt u weer in het eerste scherm terecht.

U laat de software op elk gewenst moment de taak uitvoeren.

Herstellen

Bij problemen doet u gemakkelijk een beroep op een back-up. U klikt bovenaan op Herstel en selecteert daarna het juiste bestand. Vervolgens worden de gegevens herplaatst naar de standaardlocatie of u selecteert een andere map op uw harde schijf. Helaas werkt de herstelfunctie uitsluitend in een Windows-omgeving. Mocht het besturingssysteem niet meer opstarten, dan heeft de software geen mogelijkheden om het systeem te repareren.

De software bevat verder enkele extra opties. U stelt bijvoorbeeld eenvoudig in dat er een e-mail naar u wordt verzonden, zodra het back-upproces is voltooid. Verder kunt u ook een gesynchroniseerde kopie maken. Het programma houdt dan alle wijzigingen van de bronmap in de gaten en werkt automatisch de map met de reservebestanden bij. U geeft zelf aan na hoeveel minuten de software het bronbestand moet controleren, waardoor de kopie altijd up-to-date blijft. Overigens werkte deze functie op onze testmachine verre van vlekkeloos, aangezien de software telkens een foutmelding toonde. Ten slotte biedt het programma ook een optie om back-ups online te bewaren, maar daarvoor moet u wel webruimte aanschaffen bij Comodo.

Met de synchroniseerfunctie is er altijd een recente back-up van de data.

Comodo BackUp 2.2.127000.12

Freeware

Taal Nederlands

Medium 6,97 MB download

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen Pentium II, 128 MB RAM, 12 MB harde-schijfruimte

Maker Comodo Group Inc

Oordeel 6/10

Pluspunten

Nederlandstalig

Back-ups versleutelen

Veel extra mogelijkheden

Minpunten

Veel spellingsfouten

Niet alles is vertaald

Geen back-up branden op cd of dvd

Dataherstel alleen in Windows mogelijk

Foutmelding bij synchronisatie

0 Reactie(s) op: Comodo BackUp 2.2.127000.12

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.