Comodo Cleaning Essentials 2.4

Door: Ignace de Groot | 30 mei 2012 16:12

Apps & Software

Malware komt in velerlei gedaanten en soms slaagt het erin uw virusscanner te misleiden. Af en toe een extra scan is dus zeker aan te raden. Comodo Cleaning Essentials is daarvoor prima geschikt: het programma jaagt op actieve malware en tracht die meteen ook te verwijderen.

Comodo Cleaning Essentials heeft geen installatie nodig, waardoor u het gemakkelijk vanaf een usb-stick kunt uitvoeren. Er zijn drie scan­methodes: Smart, Full of Custom. Bij de laatste bepaalt u zelf welke systeemgebieden of mappen u laat scannen. Er zijn ook meer geavanceerde opties waarmee u de scan kunt sturen, maar zonder feedback van de online helppagina's dreigt u hier al snel in te verdwalen. Indien nodig updatet het programma eerst de database met virushandtekeningen, waarna de scan begint. Na een paar herstarts is de scanronde achter de rug, zijn (hopelijk) alle malwaresporen verwijderd en krijgt u een rapport. Opvallend is wel dat zo'n scan lang kan duren, aanmerkelijk langer dan bij andere antimalwaretools. Comodo Cleaning Essentials is in essentie een 'on demand'-scanner en vervangt daarom geenszins uw vertrouwde antimalwaretool.

Drie scanmethodes: u kiest en wacht vervolgens (geduldig) af.

Extra's

Naast de antimalwarefunctie bevat Comodo Cleaning Essentials nog twee andere opties die vooral in gevorderde handen tot hun recht komen. Zo is er Autorun Analyzer, die alle programma's en processen scant die tegelijk met Windows opstarten. Deze tool analyseert vervolgens alle processen en markeert items die verdacht zijn. Die kunt u dan desgewenst uitschakelen. Het andere programma, KillSwitch, profileert zich als een vervanger van Windows Taakbeheer. Het controleert en analyseert alle lopende processen. Verdachte items kunt u dan eveneens (al dan niet tijdelijk) uitschakelen.

Ongewenste mee-eters? Autorun Analyzer ontmaskert ze wel.

Comodo Cleaning Essentials 2.4.225190.192

Freeware

Taal Engels

Download 22,4 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium II 233-MHz, 128 MB RAM, 210 MB harde schijf ruimte

Oordeel 8/10

Pluspunten

Grondige scans

Zeer degelijke opstart- en taakbeheerder

Minpunten

Tijdrovende scans

Geen geïntegreerde (contextuele) helpfunctie

Veiligheid

Let op: 2 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar twee zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Comodo Cleaning Essentials 2.4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.