Compacte foto’s met Imagine

Door: redactie-computertotaal | 11 augustus 2021 06:02

How To

Je neemt graag foto’s van alle memorabele gebeurtenissen. Fijn, maar na enige tijd neemt je fotoarchief veel ruimte in. Je kunt dan eventueel overwegen de foto’s compacter te bewaren, bijvoorbeeld met het gratis Imagine.

Stap 1

De opensource fotocompressor Imagine is beschikbaar voor Linux, macOS en Windows. Je vindt deze laatste via www.tiny.cc/imag.

Stap 2

De bedoeling is om de foto’s naar het venster te slepen. Dat kunnen afzonderlijke foto’s zijn, maar ook een complete fotomap (zowel jp(e)g als png). Van elke foto krijg je een miniatuurafbeelding te zien.

Stap 3

Bij elke foto staat een schuifknop waarmee je de kwaliteit iets vermindert. Je leest de ruimtewinst af die je dat oplevert. Het is dus mogelijk om voor elke foto een aangepaste kwaliteit te kiezen. Klik op het pijlknopje om het uitvoerformaat in te stellen: jpg, png of webp.

Stap 4

Via de knop rechtsboven leg je de globale instellingen vast voor zowel jpg, png als webp. Klik op de foto om het resultaat voor en na de compressie te bekijken. Via de plus- en minknop zoom je in of uit. Een foto bewaren doe je via de pijlknop boven de foto. Of je gebruikt het menu Opslaan om alle foto’s in één keer te bewaren. Je doet er misschien goed aan om voor Opslaan als te kiezen of Automatisch opslaan onder een nieuwe naam. Ziet alles er goed uit, dan kun je de originele foto’s eventueel verwijderen.

0 Reactie(s) op: Compacte foto’s met Imagine

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.