Complete maar complexe applicatie

Door: | 31 december 2011 15:12

Apps & Software

Voor de meeste gebruikers moet een mobiele applicatie simpel te bedienen zijn en er grafisch mooi uitzien. QlikView ziet er voor een beginnende gebruiker erg lastig uit en deze app is zeker geen grafisch hoogstandje.

Met QlickView kunnen niet alleen documenten bekeken worden. Deze app biedt de mogelijkheid om ook andere zakelijke sheets te bekijken zoals analyses een beeldbestanden. Dit gaat, na flink oefenen bijna vlekkeloos.

Hier schuilt echter wel het probleem van QlickView, de applicatie is moeilijk te doorgronden voor hen die met dit soort apps geen ervaring hebben. Voordat de app goed werkt ben je een aantal dagen verder en daar hebben velen geen geduld voor. Dat is jammer, want QlickView is voor de standvastige op deze wereld een goede app voor op de zaak. Ideaal tijdens een vergadering of bij het voorbereiden van een presentatie.

Kortom:

Voor hen met een flinke portie geduld is QlickView een geweldig alternatief. De app kan erg veel en dit werkt allemaal naar behoren. Om zo ver te komen kost echter zoveel energie dat de meesten allang afgehaakt zijn. Als deze app makkelijker te doorgronden zou zijn, zou hij veel meer mensen aanspreken.