Concenturio 1.101

Door: Ignace de Groot | 02 november 2012 15:30

Apps & Software

Hebt u nog nooit een afspraak uit het oog verloren of een taak vergeten uit te voeren, dan hebt u weinig behoefte aan een programma als Concenturio. Wilt u echter wel een eenvoudige en gebruiksvriendelijke tool die u stipt op uw verplichtingen wijst, dan komt Concenturio zeker in aanmerking.

Meteen na de (overigens erg eenvoudige) installatie, kunt u met Concenturio aan de slag. Het programma is altijd beschikbaar vanuit het systeemvak en met één muisklik roept u het hoofdvenster op, dat drie tabbladen bevat.

Kies zelf hoe u aan uw taken of afspraken wil herinnerd worden.

Op het eerste tabblad (Single task) kunt u welgeteld één herinnering instellen. U vult een korte taakomschrijving in van maximaal 250 tekens en geeft aan wanneer en hoe u herinnerd wordt. Dat tijdstip legt u in relatieve (over 10 minuten, bijvoorbeeld) of in absolute termen vast (om 15:45 uur, bijvoorbeeld).

U kunt zich op twee manieren laten herinneren: via een pop-upvenster en/of via een zelf te kiezen geluidsalarm. Handig is de optie om u achteraf alsnog aan die taak te laten herinneren als Concenturio op het ingestelde tijdstip niet actief was.

De kans is groot dat u aan meer dan één taak wil herinnerd worden. Daarvoor moet u bij het tabblad Task list zijn. Hier kunt u verschillende herinneringen instellen. Bij elke herinnering geeft u bovendien aan of u op één vast tijdstip dan wel op herhaalde momenten een notificatie wilt ontvangen. Alle ingestelde herinneringen worden netjes opgelijst en u kunt ze bewerken of verwijderen.

Het derde tabblad, Settings, blijkt beperkt. Veel meer dan aangeven of Concenturio geminimaliseerd moet opstarten kunt u hier niet doen.

Concenturio 1.101

Taal Engels

Download 3,45 MB

OS Windows XP/Vista/7/8

Oordeel 3,5/5

Pluspunten

Gemakkelijk in gebruik

Onopvallend

Minpunten

Beperkte instelmogelijkheden

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Concenturio 1.101

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.