ContaCam 9.9.12 - Gratis bewakingscamera

Door: dirk-schoofs | 21 maart 2021 11:53

Review

Wil je het huis, je tuin of de kat die gaat bevallen in de gaten houden terwijl je weg bent? De aanschaf van een bewakingscamera met bijbehorende software valt niet mee. Heb je ergens nog een webcam liggen, dan zet je met ContaCam een observatiesysteem op dat je niets kost.

ContaCam 9.9.12

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 7/8/10
Website
www.contaware.com
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Stabiel product
 • Uitgebreide functies
 • Minpunten
 • Soms moeilijkheden met het koppelen van ip-camera

De installatie van ContaCam is een fluitje van een cent. Download het pakket, voer de installer uit en ga akkoord met de licentie. Er wordt geen extra software binnengesmokkeld en er is geen reclame. Daarna kom je in het hoofdscherm dat je vraagt om jouw camera te selecteren.

Instellingen

Onder het menu Camera vind je de aangesloten usb- en/of ip-camera’s. Je wacht enkele seconden – wat kan oplopen tot een halve minuut bij ip-camera’s – maar dan verschijnt het beeld en weet je dat je spion actief is. Automatisch opent het venster met de basisinstellingen van de camera. Hier geef je aan met welk tijdsinterval de camera beelden moet vastleggen, welke taal de webinterface moet gebruiken en hoelang de beelden moeten opgeslagen blijven. Vergeet niet aan te vinken dat je een mailbericht wilt ontvangen wanneer er camerafout zou optreden. Via de knop To Subject Server kom je bij het venster waar je je naam en e-mailadres invoert.

Hier worden de bestanden slechts één maand bijgehouden.

Beveiliging

In het info-venster krijg je de link om de camerabeelden op afstand via de webbrowser te bekijken. De optie Enable Internal Web Server in Camera Basic Settings is immers meestal aangevinkt. Wanneer je een beveiligde webinterface wilt, kun je hier een wachtwoord en gebruikersnaam ingeven. De beelden worden lokaal opgeslagen, waarbij je een maximum aangeeft van de schijfruimte op je pc die dit beveiligingssysteem mag innemen, bijvoorbeeld 5%.

Actieve zones

Standaard start ContaCam de opname door bewegingsdetectie. Wellicht zijn er zones in beeld waar ContaCam bewegingen moet negeren, zoals zwiepende takken. Via de knop met A toont de software een raster dat aan de hand van rode vakjes aangeeft waar het programma beweging registreert. Daarna kun je zelf zones selecteren die volgens jou bewegingsgevoelig moeten zijn.

Conclusie

De interface is een beetje verouderd, maar de software draait heel stabiel. Bovendien is het op deze manier mogelijk om verschillende camera’s te monitoren. En erg handig is de optie om dagelijks een samenvatting van de video’s te bekijken.

In de webinterface krijg je een overzicht van de opnames.

1 Reactie(s) op: ContaCam 9.9.12 - Gratis bewakingscamera

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 maart 2021 03:11 rveijkwwnl
  OPGELET, dit is gepubliceerd als zijnde >> The source code is published under the terms of the GNU GENERAL PUBLIC LICENSE.

  zie ook >> https://www.contaware.com/downloads/License.txt

  respecteer dit, DONEER 10 USD voor hun werk die ze erin steken, het is niet geheel freeware al zullen de meesten dit hier geheel klakkeloos aannemen, die aanname is dan ook totaal verkeerd.
  Lees het door, anders kan je in de grootste juridische problemen komen door stomme onwetendheid welke je HAD MOETEN WETEN, het staat er niet voor niets.

  Succes er verder mee
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.