Context Menu Enhancer 2.0

Door: Martin Gijzemijter | 28 april 2010 14:07

Review

Het menu dat tevoorschijn komt wanneer u op de rechtermuisknop klikt (het contextmenu), voorziet u van een aantal handige snelkoppelingen. RBsoft is echter van mening dat daar nog wel wat handigheidjes bij kunnen en heeft daarom Context Menu Enhancer ontwikkeld.

De functie van Context Menu Enhancer laat zich eenvoudig uitleggen. Via het programma kunt u invloed uitoefenen op de inhoud van het contextmenu. Helaas wordt bij het openen van het programma al snel duidelijk dat die invloed vooralsnog beperkt is. Zo kunt u opties toevoegen als: kopiëren naar map, verplaatsen naar map, openen in kladblok, bestandslijst genereren, bestanden versleutelen, etc. Schakelt u een of meer van deze opties in, dan verschijnen deze automatisch in het contextmenu (u hoeft hiervoor de Verkenner niet te herstarten). Daarnaast biedt het programma de mogelijkheid om mappen als snelkoppeling toe te voegen aan het contextmenu, maar ook aan, bijvoorbeeld, het configuratiescherm.

Het programma bevat niet heel veel toevoegingen, maar wel een aantal hele handige.

Allemaal handige opties, dat staat buiten kijf, maar de uitwerking laat wat te wensen over. Zo is het is erg storend dat, omdat het programma Engelstalig is, er ineens allerlei Engelstalige opties verschijnen in uw contextmenu, terwijl andere toegevoegde opties weer Nederlands zijn omdat het toevallig woorden betreft die Windows al kent. Daarnaast biedt het programma wel de mogelijkheid om mappen toe te voegen aan het menu, maar vervolgens niet de mogelijkheid om deze weer te verwijderen en dat is natuurlijk wel kwalijk. Ook is het jammer dat het niet altijd direct duidelijk is in welk contextmenu een bepaalde optie wordt geplaatst (bijvoorbeeld in het menu dat verschijnt als u met de rechtermuisknop klikt op bestanden, mappen, of wanneer u op een lege plek klikt). Met een handige helpfunctie is dat natuurlijk zo uitgelegd, maar die ontbreekt in dit programma.

Uw wijzigingen verschijnen direct in het contextmenu, al is het niet altijd duidelijk in welk menu precies.

Context Menu Enhancer bevat zeker interessante opties zoals de GodMode, waarmee u een venster opent met zeer uitgebreide configuratie instellingen (een soort extra uitgebreid configuratiescherm) of de mogelijkheid om met één druk op de knop een lijst met de inhoud van een map aan te maken als tekstbestand, maar toch voelt het geheel als een programma dat is gebaseerd op een goed idee, dat beter uitgewerkt zou kunnen/moeten worden. Dat kan uiteraard de beste programmeur overkomen, maar in dat opzicht doet versienummer 2.0 achter de naam ons op meer hopen dan we daadwerkelijk krijgen.

Context Menu Enhancer 2.0

Freeware

Taal Engels

Medium 3,78 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker RBsoft

Oordeel 6/10

Pluspunten

Meer mogelijkheden in het contextmenu

Bestandslijsten genereren

Mappen toevoegen om naar te kopiëren/verplaatsen

Minpunten

Niet Nederlandstalig (storend in het contextmenu)

Wel mappen toevoegen, niet verwijderen

Welke knop wat doet is nog wat onduidelijk (en helpfunctie ontbreekt)

0 Reactie(s) op: Context Menu Enhancer 2.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.