Contextmenu opschonen met CCleaner

Door: Martin Gijzemijter | 16 juli 2015 07:36

How To

Zit je rechtsklikmenu (contextmenu) vol met opties die je eigenlijk nooit gebruikt? Geen zorgen, met CCleaner stel je orde op zaken.

CCleaner is allesbehalve een nieuw programma, we hebben het al regelmatig op deze site besproken. Er is echter sinds kort een nieuwe functie, die ontzettend welkom is: de mogelijkheid om het contextmenu van je pc op te schonen. Dit is het menu dat verschijnt wanneer je, bijvoorbeeld in Verkenner, met de rechtermuisknop op een bestand klikt. Naarmate je software installeert op je pc, worden er steeds meer functies aan dit menu toegevoegd, maar daar zit je lang niet altijd op te wachten. Die lijst kan namelijk belachelijk lang worden, waardoor je werken met het contextmenu niet prettig is, en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. CCleaner heeft daar een oplossing voor.

Het contextmenu opschonen

Je downloadt (de gratis versie van) CCleaner via de website. Zodra je het programma hebt gestart word je overladen met opties. Daar hoef je in dit geval niet op te letten, we gaan alleen voor het opschonen van het rechtsklikmenu. Klik op de knop Gereedschap en vervolgens op de optie Opstarten. Er verschijnt een pagina met een aantal tabbladen. Blader naar rechts en klik vervolgens op het tabblad Contextmenu. Hier zie je een overzicht van alles wat er in het contextmenu staat. Klik op de optie die je wilt uitschakelen en vervolgens op de knop Uitschakelen. In theorie zou je ook kunnen klikken op Waarde verwijderen, maar we geven de voorkeur aan Uitschakelen, omdat dat een omkeerbaar proces is. Het zou immers zomaar kunnen zijn dat je iets verwijdert dat je later toch op prijs blijkt te stellen. Neem hiervoor de tijd, dat zal je uiteindelijk heel wat meer gebruiksgemak opleveren.

Het contextmenu opschonen is kinderspel met CCleaner.

0 Reactie(s) op: Contextmenu opschonen met CCleaner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.