Controle over verzonden bestanden met docTrackr

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 10 maart 2014 08:30

Apps & Software

Wanneer je een bestand aan iemand verzendt, is er doorgaans geen manier meer om in de gaten te houden wat er precies mee gebeurt. Precies om die reden is docTrackr gemaakt, een Chrome-extensie die je helpt de controle te behouden.

docTrackr installeren

Wanneer je docTrackr installeert, wordt er een schil over Gmail gelegd die je helpt bij het beheren van documenten die je verstuurt (op dit moment alleen nog PDF). Dat is belangrijk om te weten, want je verandert effectief dus niets aan Gmail zelf, het effect bestaat alleen in de Chrome-browser met de docTrackr-extensie.

Wanneer je deze gedownload hebt, maak dan ook direct even een gratis account aan op https://use.doctrackr.com/users/register. Dat account heb je nodig om je documenten te kunnen beheren en zul je later anders alsnog moeten aanmaken, dus het is handiger om dat nu alvast even te doen.

docTrackr legt een schil over je Gmail die je helpt bestanden te beheren.

Berichten sturen met docTrackr

Zodra je Gmail opent, wordt de docTrackr-schil geactiveerd en zie je aan de hand van overlays precies wat je kunt doen. Om een bericht te sturen, klik je gewoon op Opstellen, zoals je altijd hebt gedaan. Echter, naast de knop voor het toevoegen van een bijlage zie je nu een extra docTrackr-knop. Klik daarop en log in met het account dat je zojuist hebt aangemaakt en geef daarna docTrackr toegang tot je Gmail-account.

Vlak voordat je gaat verzenden, kun je nu aangeven hoe je wilt dat er met het document wordt omgegaan (je bepaalt zelfs of de ontvanger mag printen of niet). Hierna kun je het document gerust versturen. En wil je later nog zaken aanpassen of bekijken wat er met het document is gebeurd? Log dan in op je docTrackr-dashboard, daar kun je alles zien.

Je bepaalt zelfs of mensen mogen printen of niet.

0 Reactie(s) op: Controle over verzonden bestanden met docTrackr

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.