Controleer je downloads met 40+ malware-scanners

Door: Robbin Ooijevaar | 02 februari 2015 14:05

Apps & Software

Als je regelmatig programma's downloadt en uitprobeert, is een groot vertrouwen in je beveiligingsprogramma een must. Helaas is geen enkele oplossing waterdicht. Bij twijfel kun je automatisch een second opinion laten uitvoeren door Metascan Online.

Stap 1: Metascan Online

Om Metascan Online te kunnen gebruiken voor automatische controle, heb je Google Chrome als browser nodig. Als je een andere browser gebruikt of slechts sporadisch een bestand wilt laten controleren, kan dit ook handmatig. Surf naar deze website, klik op Select a file en stuur je bestand vanaf je computer naar de online beveiligingsdienst. Je bestand wordt geanalyseerd, waarna je een rapport krijgt. Soms wordt de analyse overgeslagen omdat een bestand recentelijk al is gecontroleerd. Hierdoor heb je nog sneller uitsluitsel of er mogelijk iets aan de hand is met het programma dat je wilt laten onderzoeken.

De website www.metascan-online.com onderzoekt je bestand meerdere anti-malware programma's.

Stap 2: Extensie

Voor de automatisch controle heb je de extensie Metascan Online for Chrome nodig. Zoek de extensie op en installeer deze. Hierna zie je rechtsboven in beeld een turquoise icoontje met de letter M. Klik hierop om de instellingen van de extensie te zien. Hier kun je weinig aanpassen. Je ziet dat alle downloads standaard worden gecontroleerd omdat het vinkje bij Scan all downloads actief is. De extensie werkt nu nog niet en geeft een foutmelding zodra je iets downloadt. Je moet eerst eenmalig een API-sleutel invoeren.

Surf naar deze website en doorloop de gratis registratie. Vervolgens zie op deze website onder Licenses een product genaamd MetaScan Online. Open dit en kopieer de API-sleutel bij ApiKey. Klik op het icoontje van de Metascan Online-extensie en kies Enter your API Key. Plak de API-sleutel en bevestig met Submit.

Installeer Metascan Online for Chrome in je webbrowser.

Stap 3: Controle

De extensie is nu volledig ingesteld en klaar voor gebruik. Neem de proef op de som door ergens een bestand te downloaden. Zodra het bestand binnen is, wordt het automatisch geüpload naar de server van Metascan Online, waarna je weet of de download echt veilig is. MetaScan Online controleert je download met meer dan veertig (!) malware-beveiligers. Je mag 25 downloads laten controleren per uur met een maximum van 80 MB per download.

Onderwerp je downloads automatisch aan een uitgebreide veiligheidscontrole van MetaScan Online.

1 Reactie(s) op: Controleer je downloads met 40+ malware-scanners

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 20 februari 2015 12:09 Anoniem
    Wat dacht je van herdProtect? Das stukken sneller en heeft ook +40 scanners.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.