Converber 2.3.1

Door: Robbert Brus | 15 juni 2012 15:12

Review

Hoeveel centimeters is ook alweer een inch, wat was de afstand van een lichtjaar en hoeveel gigabytes gaan er in een petabyte? Allemaal conversies, die soms lastig te vinden zijn en onnodig veel omrekentijd eisen. Met Converber is dat probleem opgelost. Het programma kent 2072 verschillende eenheden en is te downloaden als een portable variant of als installatiebestand.

Het programma heeft een eenvoudige interface, maar laat na het opstarten direct zien wat een ongelofelijke keuze aan eenheden het te bieden heeft. Via twee lijsten kunnen de verschillende conversies tussen twee meeteenheden worden gemaakt. Omdat zoveel meeteenheden een beetje veel van het goede is, zijn de eenheden in 52 categorieën onderverdeeld.

Er worden nog regelmatig updates uitgebracht en dagelijks worden de geldkoersen geüpdatet. Deze zijn vervolgens op te halen via de update-knop. Nog een handigere eigenschap van het programma zijn de favorieten. Hiermee gebruikte combinaties worden opgeslagen en later gemakkelijk teruggehaald. Via de knoppen in de werkbalk kunnen een aantal handige opdrachten worden gestart; zo kan er gezocht worden naar een meeteenheid via het vergrootglas; kunnen favorieten worden toegevoegd en kan met een druk op de knop de calculator van Windows worden gestart. Verder houdt het programma bij welke berekeningen u hebt maakt en kunt u deze met de pijltjesknoppen terugzien.

Met de 2072 eenheden is Converber een zeer complete tool voor al het omrekenwerk.

Let er tijdens de installatie op dat de taalbestanden geselecteerd dienen te worden, anders worden deze niet geïnstalleerd en kan alleen Engels als taal worden gebruikt. Ga naar Tools / Options en kies Nederlands in het uitklapvenster bij Languages, om Nederlands als taal te gebruiken. Ondanks dit minpunt is Converber een zeer krachtig tootje, dat een gigantische hoeveelheid getalleneenheden bevat. De interface voelt snel vertrouwt aan en zitten er een aantal handige extra functies in.

Converber 2.3.1

Freeware

Taal Nederlands

Download 747 KB

OS Windows NT/2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Xyntec Automation Inc.

Oordeel 8/10

Pluspunten

Gigantisch veel eenheden

Duidelijk en gemakkelijk

Valuta's worden elke dag geüpdatet

Minpunten

Taal handmatig inschakelen tijdens de installatie

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Converber 2.3.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.