Convertilla - Beestachtig converteren

Door: Toon van Daele | 27 augustus 2018 10:31

Review

Je hebt enkele filmpjes gemaakt of gedownload, maar jammer genoeg krijg je die maar niet via je mediaspeler of op het gewenste apparaat afgespeeld. Is een andere speler gebruiken of een aangepaste codec installeren geen optie, dan zit er weinig anders op dan je video’s te converteren. Met Convertilla kost je dat alvast weinig moeite.

Convertilla

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows Vista/7/8/10
Website
www.convertilla.com
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Gebruiksvriendelijk
 • Snel
 • Conversiesjablonen
 • Minpunten
 • Weinig instelmogelijkheden
 • Geen batchverwerking

Convertilla is een videoconversietool en dat betekent dat je hiermee video’s naar een ander formaat kunt omzetten, zodat de beoogde speler ermee overweg kan. Het programma is van Russische oorsprong en dat merk je al tijdens de installatie aan enkele vertaalslordigheden. Gelukkig heb je hier geen last van als je het programma hebt opgestart.

Formaten

Logischerwijs zorg je eerst dat Convertilla weet welk videobestand je wilt omzetten: dat kan door een eenvoudige versleepbeweging of via de Verkenner. Meerdere video’s tegelijk importeren is helaas niet mogelijk. Vervolgens kies je het formaat waarnaar je wilt omzetten, waarbij je kunt kiezen uit mp4, flv, mkv, mpg, avi, mov, wmv, 3gp en verder ook nog de audioformaten mp3, aac en flac. Het is dus ook mogelijk alleen de audio uit je videoclip te extraheren. Convertilla voorziet tevens in een afspeelknop, maar die is alleen beschikbaar als je nog geen (ander) conversieformaat hebt gekozen en bovendien speelt de video af in de mediaspeler die standaard aan dat formaat is gekoppeld.

Tijdens de installatie bots je op enkele onvertaalde (Russische) opties.

Instelopties

Convertilla mikt duidelijk op de beginner of op de gebruiker die weinig behoefte heeft om elk technisch detail van het videoformaat aan te passen. Wel is het tot op zekere hoogte mogelijk de gewenste kwaliteit bij te stellen, met behulp van een eenvoudige schuifregelaar in een tiental stappen. Ook de beoogde resolutie kun je desgewenst wijzigen, van minimaal 176 × 144 tot maximaal 1920 × 1080 pixels. Als je wilt kan Convertilla ook de audio uit je clip verwijderen. Als je het nog gemakkelijker wilt, kies je voor een van de 13 vooraf gedefinieerde conversiesjablonen, zoals Android tablet, iPhone, PS3 enz.

Met een druk op de knop zet je de gevraagde conversie op gang, een proces dat overigens best wel vaart maakt.

Conclusie

Convertilla is vooral geschikt voor wie niet de kennis, de zin of de tijd heeft om zich met elk detail van de videoconversie bezig te houden. De mogelijkheden zijn beperkt, maar wellicht is dat, samen met de gebruiksvriendelijkheid en de snelle conversies, net iets wat sommige (beginnende of gehaaste) gebruikers zal aanspreken.

1 Reactie(s) op: Convertilla - Beestachtig converteren

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 augustus 2018 17:12 starduck
  Vertaling van het Russisch in de installer:

  Создать ярлык Convertilla на рабочем
  Maak een snelkoppeling voor Convertilla op het bureaublad

  Создать ярлык Convertilla в меню бысрого запуска
  Maak een snelkoppeling voor Convertilla in het opstartmenu
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.