Coollector Movie Database 3.14

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 21 september 2011 15:09

Apps & Software

Coollector Movie Database is een handig hulpje om uw filmcollectie te beheren, want films sparen op dvd en blu-ray kan een leuke bezigheid zijn, maar als de collectie aanzienlijke vormen aanneemt, kan het ook een behoorlijk gedoe zijn. Had u die ene film nou al? Of was dat nu juist eentje die op uw verlanglijstje stond?

Programma's in dit genre hebben doorgaans een grote handicap. Informatie over alle films die beschikbaar zijn is verkrijgbaar uit eindeloos veel bronnen, maar iedereen deelt die informatie op z'n eigen manier in, hetgeen het lastig maakt om te zorgen voor een uniforme weergave van filmtitels. Ook Coollector heeft last van dit probleem, hetgeen u direct ziet wanneer u het programma opent. De interface is rommelig en ziet er wat goedkoop uit, waarbij wel gezegd moet worden dat de afbeeldingen in ieder geval allemaal netjes geschaald en uitgelijnd zijn (en fraai vergroten als u de muis er overheen beweegt) en dat is een voordeel boven veel concurrenten in dit genre.

De interface van Coollector is rommelig, maar in ieder geval ogen de afbeeldingen netjes en uniform.

Uiteraard kunt u films zoeken op basis van uiteenlopende informatie, zoals titel, acteurs, regisseur, jaartal enzovoort. Vervolgens kunt u aangeven of u de film bezit of niet. Het is zelfs mogelijk om er een video aan te koppelen, mocht u de film digitaal bezitten, maar dat voelt wat omslachtig, vooral omdat het programma geen back-up functie heeft (op een vage automatische back-up met versleutelde bestanden na). Ook al is de interface rommelig, de navigatie door de titels heen gaat lekker soepel. Zo klikt u bijvoorbeeld een film aan die u hebt, voegt deze toe, en klikt vervolgens via de regisseur of een van de acteur naar andere titels die u wellicht bezit. Het toevoegen zelf is wel een beetje omslachtig, u dient bijvoorbeeld met de hand te selecteren welk medium u hebt (dvd of blu-ray, welke talen, ondertitels enzovoort. Dat is drie keer leuk, maar daarna houden de meeste mensen het wel voor gezien waarschijnlijk. Wel leuk is de optie waarmee u kunt aangeven welke films u hebt uitgeleend, daar is dit soort programma's heel handig voor.

Het 'toe-eigenen' van titels is helaas wat omslachtig als u echt volledig wilt zijn.

Toch krijgt dit programma een matig cijfer. Waarom? Omdat we in een wereld leven waarin lang niet alles meer op één computer gebeurt. Waar is de exportfunctie? Waar is de mogelijkheid om de database online te benaderen, waarom kunnen we niet met de mobiele telefoon controleren of we een bepaalde titel al hebben als we in de winkel staat? Toegegeven, het is freeware, maar zelfs dan is het nog geen prettig idee dat uw hele collectie is opgesloten in een programma, zonder exportmogelijkheid! Het feit dat het programma ook als draagbare versie beschikbaar is doet daar, vanwege het ontbreken van een synchronisatiefunctie, niets aan af.

Coollector Movie Database 3.14

Freeware

Taal Engels

Download 37,20 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 39,6 MB harde-schijfruimte

Maker Coollector

Oordeel 6/10

Pluspunten

Handig door de films navigeren

Functie voor het uitlenen van films

Ook verkrijgbaar als draagbare versie

Minpunten

Interface ontzettend rommelig en goedkoop

Teveel zelf invullen

Geen handige back-up, geen online-functie

0 Reactie(s) op: Coollector Movie Database 3.14

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.