Copy Handler - Kopieermachine

Door: Toon van Daele | 01 september 2021 09:12

Kopieer razendsnel gegevens tussen Apple-apparaten via Handsoff
Review

Bestanden kopiëren of verplaatsen doe je waarschijnlijk vanuit Verkenner, en wie de opdrachtregel niet schuwt, maakt wellicht gebruik van commando’s als copy, xcopy of het krachtige robocopy. Of je zet een (commerciële) tool in als Teracopy. Zoek je een combinatie van gebruiksvriendelijkheid, opensource en flexibiliteit, dan verdient Copy Handler je aandacht.

Copy Handler

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows
Website
www.copyhandler.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Handige shell-integratie
  • Extra kopieer- en beheerfuncties
  • Snelle werking
  • Minpunten
  • Verkenner kan soms even bevriezen

Na de installatie van Copy Handler vind je een zestal opties in het contextmenu van Windows Verkenner, althans nadat je de tool hebt opgestart en een of meer bestanden en/of mappen hebt geselecteerd. Naast de optie SHA, waarmee je allerlei checksums kunt laten berekenen, vind je hier evidente opties als Copy to en Move to, waarvoor je meteen de gewenste doellocatie aanduidt.

Maar ook wanneer je vasthoudt aan de reguliere copy/paste-snelkoppelingen (Ctrl+C/Ctrl+V) kun je nog altijd de kopieerfunctie van Copy Handler gebruiken: een kwestie van naar de doellocatie gaan en daar de optie Paste selecteren.

De opties van Copy Handler in het shell-menu van Windows.

Beheer

Waarom zou je de kopieeroperaties van Copy Handler willen gebruiken? Nou, bijvoorbeeld omdat je die niet alleen kunt volgen in een statusvenster, maar omdat je de operaties van hieruit ook kunt stoppen, pauzeren en weer herstarten. Of omdat je via een dubbelklik op het programma-icoon de grafische interface van Copy Handler kunt openen om je kopieeracties nog beter te beheren, zoals het instellen van de buffergrootte of de procesprioriteit.

Flexibiliteit en snelheid

In het contextmenu vind je verder nog de opties Paste special en Copy/Move special to. Hiermee open je een venster van waaruit je uit allerlei extra functies kunt kiezen, zoals het filteren op bepaalde bestandseigenschappen of het alleen aanmaken van de bestandsnamen zonder de inhoud mee te kopiëren enzovoort. Handig is nog dat je kopieertaken kunt exporteren voor makkelijk hergebruik.

Een ander argument dat je mogelijk kan overtuigen Copy Handler te gebruiken, is de snelheid bij grotere kopieeroperaties. Uit enkele informele tests bleek die merkbaar rapper dan de ingebouwde kopieerfunctie van Windows.

De beheerfuncties zijn uitgebreider dan die van Windows zelf.

0 Reactie(s) op: Copy Handler - Kopieermachine

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.