Copy N Size 5.5

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 19 oktober 2011 12:08

Apps & Software

Copy N Size is te gebruiken bij handelingen die u niet iedere dag uitvoert, maar als u ze moet uitvoeren, dan kunnen ze bergen tijd in beslag nemen. We hebben het over het vergroten/verkleinen van foto's, foto's hernoemen en ze in de juiste mappen plaatsen. Gelukkig zijn dit handelingen die u niet helemaal zelf hoeft te doen dankzij Copy N Size.

Er zijn tal van programma's waarmee u foto's van formaat kunt veranderen (of van watermerk kunt voorzien). Ook zijn er veel programma's waarmee u bestanden van naam kunt laten veranderen. Copy N Size is een prettige variant, omdat het in staat is om beide handelingen uit te voeren. Wanneer u het programma opent, krijgt u direct een duidelijke interface voorgeschoteld. Er zijn best veel opties, maar deze worden gepresenteerd op een manier die niet overweldigend is.

De interface is niet heel kaal, maar wel heel voor de hand liggend, dat werkt prettig.

Het proces is heel eenvoudig. Eerst dient u aan te geven welke bestanden of mappen met bestanden u wilt verwerken. Daarna geeft u aan wat de doelmap is van de betreffende mappen/bestanden. Vervolgens geeft u aan wat u met de bestanden wilt doen. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat de extensie hetzelfde moet blijven, maar u kunt er ook voor kiezen om het bestand te converteren naar een geheel ander bestandsformaat (dat is extreem handig als u per ongeluk al uw bestanden de verkeerde extensie hebt gegeven). In het veld daarnaast, Filename addition, kunt u kort en eenvoudig aangeven hoe de bestandsnamen moeten worden opgebouwd.

Het krachtige aan Copy N Size is dat u ook de mogelijkheid hebt om het formaat van de afbeeldingen aan te passen. U kunt de grootte aanpassen aan de hand van de hoogte of breedte, of aangeven dat de hoogste van deze twee waarden moet worden gebruikt bij het schalen. Tot slot kunt u verschillende 'resampling' filters toepassen, maar daarover wordt helaas weinig uitleg gegeven. Het programma biedt sowieso niet heel veel uitleg, maar het is gelukkig niet moeilijk om uit te vinden hoe alles werkt. Misschien nog wel het allermooiste is dat het programma draagbaar is, zodat u het altijd en overal kunt toepassen.

Copy N Size 5.5

Freeware

Taal Nederlands

Download 690 KB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 823 MB harde-schijfruimte

Maker Brian Shepherd

Oordeel 7/10

Pluspunten

Eenvoudige interface

Draagbaar

Hernoemen, converteren en verkleinen

Minpunten

Weinig uitleg

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Copy N Size 5.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.