Corel WinDVD Pro 2010

Door: Evi Maquoi | 24 september 2010 11:30

Apps & Software

Filmliefhebbers hebben niet alleen baat bij een prima scherm maar ook bij software die voor de perfecte blu-ray- en dvd-weergave zorgt. WinDVD Pro 2010 van Corel belooft u niet enkel een betere, soepelere weergave maar ook een verbeterd energiebeheer. Dat laatste is ontzettend handig in combinatie met een notebook.

Corel WinDVD Pro 2010 ziet er goed uit. Dankzij de overzichtelijke interface en uitgebreide lijst audio- en videoverbeteringen, kunt u uw kijkervaringen naar een hoger niveau tillen. Het programma is compatibel gemaakt voor Windows 7 en kan overweg met alle gangbare dvd- en blu-ray-formaten. Er is zelfs ondersteuning voor HD-video-indelingen zoals AVCHD, AVCREC en BD-ROM. Het is daarnaast ook mogelijk om uw beelden rechtstreeks vanuit uw camera in WinDVD Pro 2010 te bekijken.

De videospeler beschikt over een uitgebreid aantal effecten waarmee u betere kwaliteit kunt nastreven. Via Gereedschappen / Verbeteringen kunt u niet enkel de audio onder handen nemen maar ook de kleurtonen aanpassen aan uw scherm (lcd, crt, projector, enzovoort). Via Videoversterking is het zelfs mogelijk om het beeld kwalitatief te verbeteren met Cinema Enhancement en Up-scaling (via GPU-versnelling). In de demonstatiemodus ziet u duidelijk de verschillen in een split-screen. De-interliniëren en Smart Stretch behoren eveneens tot de mogelijkheden. De zogenoemde All2HD-functie zorgt voor erg scherpe – soms ietwat surrealistische – beelden.

De demonstratiemodus laat toe om uw dvd of blu-ray met en zonder verbeterende effecten naast elkaar te bekijken.

Energiebewust

Corel heeft tijdens het creëren van deze software ook gedacht aan de laptopgebruikers. Via Instellen in het rechtermuisknopmenu kunt u het geavanceerde energiebeheer van WinDVD Pro 2010 naar uw hand zetten. Op het tabblad Mobile Technology Pack kunt u het gebruik van het systeemgeheugen zelf instellen, u hebt de keuze uit Agressief, Gemiddeld of Besparend. Bovendien kunt u instellen hoeveel het resterende accupercentage moet bedragen om nog dvd’s of blu-rays te kunnen afspelen. De energiebesparende functies zijn trouwens uitsluitend van kracht indien u in accumodus werkt.

Laptopgebruikers zullen deze energiebesparende functies zeker toejuichen.

Conclusie

WinDVDPro 2010 is een prima videospeler. Het programma is erg eenvoudig in gebruik en heeft enkele noemenswaardige functies onder de motorkap waarmee u uw entertainmentervaring kunt opkrikken. Het programma ondersteunt heel wat bestandsformaten en kan overweg met extra's zoals BD-Live. De interface is overzichtelijk en handig. Bovendien is het mogelijk om uw favoriete scènes van een bladwijzer te voorzien, screenshots te maken en volledige clips op te nemen. De energievriendelijke toets is eveneens een sterke troef. De vraag blijft wel of u bereid bent om bijna tachtig euro op te hoesten voor deze functies. Overigens is het pakket iets goedkoper in verschillende webshops.

Corel WinDVD Pro 2010

Prijs € 79 (€ 59 upgrade)

Taal Nederlands

Proefversie 30 dagen

Medium 1 cd-rom

OS Windows XP SP3/Vista SP1/7

Systeemeisen Pentium IV, 1 GB RAM, 250 MB harde-schijfruimte, 128 MB grafisch geheugen

Maker Corel Corporation

Oordeel 8/10

Pluspunten

Intuïtieve interface

Zichtbare verbeteringen

Demonstratiemodus

Bladwijzers, screenshots en clips opnemen

Minpunten

Prijs

0 Reactie(s) op: Corel WinDVD Pro 2010

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.