Creatief foto's bewerken met bijna oneindige mogelijkheden

© CIDimport

Creatief foto's bewerken met bijna oneindige mogelijkheden

Geplaatst: 2 juli 2012 - 09:34

Aangepast: 16 november 2022 - 10:14

Robin Smit

Mooie kiekjes maken met je iPhone is al lang geen kunst meer. De vele apps waarmee het mogelijk is om je foto's tot in den treuren aan te passen maken van elke iPhone bezitter een echte fotograaf. Wie maar geen genoeg kan krijgen van het aanpassen van zijn foto's zal waarschijnlijk snel geïnteresseerd zijn in Filter Mania 2.

In tegenstelling tot andere apps die steeds meer op een soort mobiele versie van Photoshop willen lijken, brengt Filter Mania 2 een gigantische collectie filters naar je iPhone foto's. Standaard zijn dit filters waarmee slechts een effect wordt toegepast op de app. Wie verder kijkt zal echter snel ontdekken dat de app met zo'n 300 filters altijd wel een filter biedt aansluit op jouw foto. De filters variëren van regendruppels tot intergalactische scènes. De filters kunnen gratis in de app zelf worden gedownload. Voor het downloaden wordt er direct een voorbeeld van jouw foto getoond met de gekozen filter. Dit maakt het erg makkelijk de juiste filter te kiezen.

In de app kunnen verschillende filters over elkaar heen worden geplaatst. Daarnaast kunnen enkele standaard aanpassingen aan de foto's worden gedaan. Zo is het onder andere mogelijk om de helderheid, de grootte van een foto en eventuele doorzichtbaarheid van een effect in te stellen. Verder biedt de app weinig instellingen waarmee foto's kunnen worden aangepast.

Kortom

Filter Mania is een app waarmee gebruikers foto's kunnen bewerken door uit ruim 300 filters te kiezen. Hiermee kan voor elke foto een uniek effect worden gekozen. De effecten kunnen eenvoudig en gratis worden gedownload.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten