Creatief met het toetsenbord

Door: carolien-danckaerts | 17 december 2011 09:00

Review

Elke smartphone-gebruiker stuurt wel eens een smiley, emoticon of welke naam je ze ook geven wil. Maar soms komen werkelijk de origineelste exemplaren voorbij. Deze zijn in zijn geheel opgebouwd uit tekens die gewoon op het toetsenbord van de telefoon te vinden zijn, dat maakt ze des te meer bijzonder.

Zelf zo'n figuurtje maken is heel veel werk en daar is een oplossing voor: TextPics PRO. Met deze app kan elk gewenst figuur aangeklikt worden. Van een kat tot een vliegtuig en van ouderwetse smiley tot een boeket.

De app oogt hetzelfde als de berichten-app op de iPhone, maar hier staan alleen maar tekstfiguren in. Door zo'n figuur aan te klikken, kan het in een sms, facebookbericht of email geplaatst worden. Het is jammer dat de app geen twitter-integratie heeft. Het scrollen tussen de verschillende figuren gaat niet altijd even makkelijk. Soms klik je er dan per ongeluk eentje aan en echt handig is dat niet.

Ook is het onhandig dat bij een sms niet te zien is op hoeveel tekens je zit. Het is leuk dat er heel veel categorieën zijn, maar echt overzichtelijk is dat niet altijd. Het opsplitsen van deze categorieën was een beter idee geweest want nu staan er nog honderden figuren in elke categorie.

Kortom

TextPics PRO is gebaseerd op een leuk idee maar de uitvoering had beter gekund. Doordat er een te grove indeling is heeft de gebruiker te weinig overzicht en ook wordt tijdens het scrollen te vaak een figuur geselecteerd. Twitter-integratie mist maar daarentegen kunnen de figuren wel in een facebook-bericht, mail of sms gebruikt worden.

0 Reactie(s) op: Creatief met het toetsenbord

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.