Creëer je eigen game door jouw tekeningen

© CIDimport

Creëer je eigen game door jouw tekeningen

Geplaatst: 2 september 2011 - 07:31

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Sketch Nation Shooter laat je jouw eigen tekeningen in de game importeren, waardoor je als het ware je eigen game kunt creëren. Wie wil dat nou niet?

Na het aanmaken van een hoofdpersonage, een eindbaas en meerdere soorten vijanden kun je verder gaan en je eigen achtergronden maken. Vanaf dat punt kun je werkelijk alles aanpassen in de game. Van het wapen van de eindbaas tot het gedrag van de overige vijanden. Er zijn bij het opstarten van het spel al een flink aantal door de ontwikkelaar gemaakte levels en het is mogelijk om meer creaties van anderen gratis online te downloaden.

Het spel is ongelooflijk goed bedacht, maar kent zo zijn problemen. Zo is er een Facebook-account nodig om levels te downloaden en dat kan best vervelend zijn als je geen account hebt. Ook problematisch is het proces waarin je jouw schetsen in de game probeert te krijgen en het kan lastig zijn als je de bijgeleverde instructies niet precies uitvoert.

Kortom

De ontwikkelaars keuren handmatig de zelfgemaakte levels, gezien er naar verluidt tot in de kleinste details penissen worden getekend. Verrassend, maar erg hilarisch.Deze veelbesproken top down shooter weet de essentie van arcade klassiekers als 1942 goed in kaart te brengen, maar kampt af en toe met een krakkemikkig importsysteem van foto's.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten