Crytek geeft voorproefje op 'next-gen' graphics

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 12 maart 2012 10:25

Apps & Software

Duitse game-ontwikkelaar Crytek heeft op de Game Developer's Conference een demonstratie gegeven van de graphics die de Xbox 720 en PlayStation 4 vermoedelijk gaan voeren.

Volgens de techneuten van Crytek toont de nieuwe CryEngine 3 wat de volgende generatie gameconsoles aan grafische mogelijkheden gaat bieden. Daarnaast worden in de videodemonstratie ook nieuwe technieken voor kunstmatige intelligentie uit de doeken gedaan.

In de CryEngine 3-video is onder meer te zien hoe games straks gebruik kunnen maken van geavanceerde schaduwmodellen, nieuwe tessellation-mogelijkheden en verbeterde lichteffecten. Doordat ook real time-reflecties en natuurlijke lichtinval tot de mogelijkheden behoren, zien zowel omgevingen als personages er aanzienlijk realistischer uit dan in de huidige generatie games.

Next-gen games

Website IGN heeft het voorproefje op de nieuwe game-engine van Crytek afgelopen weekend gepubliceerd (zie video hieronder). Op enkele beelden van hun game Warface na gaat het hier om niet bestaande games, maar etaleert de ontwikkelaar enkel zijn visie op toekomstige spellen voor de pc, Xbox en PlayStation. Ontwikkelaar Epic liet onlangs weten dat ze later dit jaar hun 'next-gen' Unreal Engine 4 zullen onthullen.

[youtube]-TtgW20IEm0[/youtube]

0 Reactie(s) op: Crytek geeft voorproefje op 'next-gen' graphics

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.