Cursus: Digitaliseer al je oude foto's

Door: Maikel Dijkhuizen | 13 maart 2013 10:03

Apps & Software

Fotografie is vrijwel volledig gedigitaliseerd, waardoor je zelfgemaakte kiekjes eenvoudig thuis afdrukt of op een HDTV bekijkt. Heb je nog dozen vol oude foto's, negatieven en dia’s liggen? Dan is het verstandig om ze over te zetten naar je computer. Wij laten hier zien hoe je dat doet!

Vroeger schoten we fotorolletjes vol, waarna we ze naar de fotowinkel brachten om ontwikkeld te worden. Vervolgens wachtte je in spanning op het eindresultaat, waarna je geslaagde afdrukken netjes in een fotoalbum plakte.

Hoogstwaarschijnlijk heb je de fotoalbums nog wel ergens liggen. Ondertussen is het hoog tijd geworden om alle kiekjes te digitaliseren. Een klein ongelukje, zoals een omgevallen kopje koffie, kan de herinneringen namelijk definitief verwoesten. Bovendien verkleuren de afdrukken na verloop van tijd.

Stel je foto's veilig

Neem daarom geen risico en bewaar analoge foto’s op je pc of in de cloud. Beter is zelfs als je de oorspronkelijke negatieven of dia’s nog kunt vinden. Met een geschikte scanner zet je het beeldmateriaal om naar fotobestanden. Op deze wijze creëer je een digitaal archief waarin je alle foto’s gemakkelijk terugvindt.