Cursus: downloaden met Spotnet

Door: Maikel Dijkhuizen | 23 februari 2011 18:07

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Spotnet is nu hét alternatief voor FTD. Wij leggen u stap voor stap uit hoe u hiermee gemakkelijk kunt zoeken naar leuke films en muziek. Handig is bijvoorbeeld dat u een downloadtaak kunt starten zonder dat u een extra programma nodig hebt.

Downloaden en hulp via forums

Spotnet beschikt niet over een eigen officiële website. Wel zijn er andere websites die daarop zijn ingesprongen en zijn er mensen die snel een site over dit onderwerp in elkaar hebben geknutseld. Maar het kan gebeuren dat Spotnet bij een bepaalde site tijdelijk niet te downloaden is, bijvoorbeeld omdat er een downloadlimiet is overschreden. We noemen hier daarom diverse plekken waar u de software kunt downloaden.

 

Let wel op: omdat de bron moeilijk te controleren is, is het verstandig om het installatiebestand altijd door een meervoudige online virusscanner zoals VirusTotal.com te laten controleren. Zo voorkomt u dat een toekomstige versie narigheid met zich meebrengt.

 

Downloaden via

Duken.nl

Getspotnet.nl

Megadownloads.nl

Spot-net.nl

 

Forums over Spotnet

Verder is er ook een aantal sites dat een actief forum heeft voor vragen over en problemen met Spotnet. Deze forums gebruikt u om ervaringen van andere personen te lezen of om zelf vragen te stellen.

Forum van Getspotnet.nl

Forum van Spot-net.nl

1. Wat is Spotnet?

Spotnet is een Windows-programma waarmee u in de nieuwsgroepen kunt zoeken naar films en muziek. U vindt er verwijzingen (spots) naar hoofdzakelijk audio- en videobestanden. Een voordeel is dat u de bestanden direct kunt downloaden. U hebt dus geen aparte nieuwslezer meer nodig, zoals GrabIt of SABnzbd+. Dit werkt aanzienlijk vlotter vergeleken met FTD. Voorheen moest u eerst de bestandsnaam van een post kopiëren en plakken in een nzb-zoekmachine, zoals Binsearch of NZBIndex. U creëerde dan een nzb-bestand, dat u vervolgens importeerde binnen een nieuwslezer. Hierna werden de gewenste bestanden naar uw computer gedownload. Spotnet bevat een geïntegreerde downloadfunctie, zodat het niet nodig is om aanvullende software te gebruiken of nzb-bestanden te maken. Wanneer u bijvoorbeeld een bepaalde cd of dvd wilt hebben, is een klik op de downloadknop voldoende. Bijzonder is dat Spotnet een decentrale opzet kent. In tegenstelling tot FTD bestaat er geen centrale database. Dit maakt het voor Stichting Brein zeer lastig om een einde te maken aan dit programma. In Computer!Totaal 04/2011 leest u hier meer over.

Alternatief voor FTD

Stichting Brein won vorige maand een rechtszaak van FTD. De rechter bepaalde dat het nieuwsgroepenforum alle verwijzingen naar auteursrechtelijk beschermd materiaal moet verwijderen. FTD besloot dat het dan weinig zin meer had om door te gaan en trekt per 1 maart de stekker uit de populaire community. Na dreigbrieven van Brein, volgden ook andere nieuwsgroepenforums dit voorbeeld. Gelukkig is er een prima alternatief opgestaan. Met het gratis Spotnet zoekt u namelijk gemakkelijk naar leuke films en muziek.

2. Configuratie

Zie het kader 'Downloaden' bovenaan om de meest recente versie van Spotnet te downloaden. Het programma werkt alleen als Microsoft .NET Framework 4.0 op uw pc staat. Mocht dat niet het geval zijn, dan zorgt de installatiewizard ervoor dat dit pakket wordt gedownload. Nadat u Spotnet voor de eerste keer hebt opgestart, vult u de gegevens van uw nieuwsserver in. Selecteer achter Provider van welke aanbieder u een nieuwsserver gebruikt. Het bijbehorende hostadres verschijnt vanzelf in beeld. Let hierbij wel op, want dit klopt lang niet altijd. U past het hostadres indien nodig zelf aan. Het poortnummer staat standaard ingesteld op 119. Als uw nieuwsserver SSL-encryptie ondersteunt, kunt u de verbinding versleutelen. Vul in dat geval poortnummer 563 of 443 in. Het is dan moeilijker voor derden om te zien wat voor bestanden u downloadt. Overigens vraagt deze technologie wel meer processorkracht van uw pc. Bepaal hoeveel gelijktijdige verbindingen u wilt gebruiken. Typ verder de gebruikersnaam en het wachtwoord, waarna u bevestigt met Verbinden.

Zorg ervoor dat de gegevens van uw nieuwsserver juist zijn ingesteld.

4 Reactie(s) op: Cursus: downloaden met Spotnet

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 22 oktober 2014 17:36 Anoniem
  Hoe kan ik een vraag stellen op spotnet? Ik kan het nergens vinden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 mei 2015 06:41 Anoniem
  Appreciate it for helping out, great information. fkeabegfcgdedfkf
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 mei 2015 06:42 Anoniem
  Hello. excellent job. I did not expect this. This is a great story. Thanks! dbgfaedefdcabede
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 mei 2015 06:43 Anoniem
  It's a mammoth playground built of mountains, hills, lakes, bcececdeaeefedbe
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.