Cursus: downloaden met Spotnet

Door: Maikel Dijkhuizen | 23 februari 2011 18:07

Apps & Software

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

4. Categorieën

U vindt gemakkelijk specifieke downloads in Spotnet met behulp van de geïntegreerde zoekfunctie. Vindt u het leuker om door het aanbod te bladeren? Kies dan aan de linkerkant een categorie, bijvoorbeeld Films, Series of Muziek. Het overzicht dat u krijgt voorgeschoteld, is nog erg algemeen. Divx-films en concerten op blu-ray staan bijvoorbeeld nog kriskras door elkaar. Dat kan natuurlijk handiger! U creëert eenvoudig zelf categorieën. Klik op Filter toevoegen en vink alle items aan die u binnen dezelfde categorie wilt weergeven. U selecteert bijvoorbeeld uw favoriete muzieksmaken of u geeft aan dat u alleen geïnteresseerd bent in bestanden van HD-kwaliteit. Het is tevens mogelijk om films met Nederlandstalige ondertiteling te sorteren. Als u een keuze hebt gemaakt, bedenkt u een toepasselijke naam. Klik daarna op het blauwe plusteken, zodat de nieuwe categorie wordt toegevoegd.

Wilt u muziek downloaden met de allerbeste geluidskwaliteit? Maak hiervoor dan een aparte categorie aan.

5. Downloaden

U start kinderlijk eenvoudig een downloadtaak in Spotnet. Zodra u iets hebt gevonden in het overzicht, dubbelklikt u op de titel. Er verschijnt aanvullende informatie over de spot. U ziet bij films onder meer van welke bron het materiaal afkomstig is en welke geluidssporen er aanwezig zijn. Meestal wordt er ook een coverillustratie weergegeven. Bezoekers kunnen reacties achterlaten bij iedere spot. Soms leidt u hieruit af of de kwaliteit de moeite waard is. U plaatst zelf ook optioneel een reactie door het tekstveld onder aan het venster te gebruiken. Klik rechtsboven op de downloadknop (het blauwe pijltje) om een taak te starten. Er opent een nieuw tabblad waarop u de voortgang in de gaten houdt. Overigens staat het u vrij om meerdere downloads te selecteren, want het programma zet ze netjes in de wachtrij. Met de rechtermuisknop pauzeert u het proces. Indien noodzakelijk repareert Spotnet automatisch de downloads. U vindt de uitgepakte bestanden terug in de map die u zelf hebt aangegeven (zie eerder kader Downloadmap instellen).

Bestudeer de eigenschappen van een spot en klik rechtsboven op de downloadknop.

Gebruik het contextmenu onder de rechtermuisknop om de volgorde van de wachtrij te wijzigen.

Wetgeving

Zolang u uitsluitend films en muziek downloadt van Spotnet, verricht u geen illegale handelingen. Binnen het programma worden er echter ook games en commerciële software aangeboden. Deze bestanden mag u onder geen beding downloaden. Verder is het verboden om beschermd materiaal openbaar te maken. Een film of muziekalbum uploaden naar een nieuwsserver is dus niet toegestaan.

Nzb opslaan

Gebruikt u liever een ander programma om bestanden te downloaden en wilt u alleen een beroep doen op de database van Spotnet? Het is mogelijk om van spots een nzb-bestand op uw harde schijf te bewaren. Ga naar Bewerken / Downloadknop en selecteer de optie NZB Opslaan. Zoek een leuke spot en klik op de downloadknop. U importeert het nzb-bestand vervolgens binnen uw favoriete nieuwslezer, bijvoorbeeld GrabIt of SABnzbd+.

4 Reactie(s) op: Cursus: downloaden met Spotnet

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 22 oktober 2014 17:36 Anoniem
  Hoe kan ik een vraag stellen op spotnet? Ik kan het nergens vinden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 mei 2015 06:41 Anoniem
  Appreciate it for helping out, great information. fkeabegfcgdedfkf
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 mei 2015 06:42 Anoniem
  Hello. excellent job. I did not expect this. This is a great story. Thanks! dbgfaedefdcabede
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 mei 2015 06:43 Anoniem
  It's a mammoth playground built of mountains, hills, lakes, bcececdeaeefedbe
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.