CyberLink Media Espresso 6

Door: evi-maquoi | 06 oktober 2010 14:13

Review

Wilt u uw favoriete foto’s, nummers en videofragmenten niet alleen op uw pc kunnen bekijken, maar ook op uw mp3-speler, draagbare spelconsole of iPad? Dan bent u genoodzaakt de bestanden te converteren naar de juiste formaten. Dankzij CyberLink Media Espresso 6 is het een fluitje van een cent. U kunt uw media zelfs onmiddellijk publiceren op YouTube of Facebook.

Wanneer u het programma voor het eerst start, zult u merken dat de interface niet enkel erg strak, maar ook intuïtief is. Het is kinderspel om media te importeren. U kunt één of meerdere bestanden of volledige mappen invoeren via de Import Media¬-knop, maar nog handiger is het om te slepen/neerzetten. Over het aantal bestandsformaten hoeft u zich geen zorgen te maken. CyberLink Media Espresso 6 kan met zo goed als alle populaire videoformaten overweg. Op vlak van audiobestanden en afbeeldingen is het programma beperkt tot respectievelijk wma, mp3 en m4a en bmp, jpg en png. Wellicht zal dat in de toekomst nog wel uitbreiden, aangezien Media Espresso in zijn vorige versies helemaal geen audio en afbeeldingen kon converteren.

De interface is strak en overzichtelijk.

Ook audio rippen

Eén van de sterkste troeven van CyberLink Media Espresso is dat het programma ondersteuning biedt voor ontzettend veel mobiele toestellen van verschillende merken. Het pakket is geschikt voor allerlei recente types van mobiele telefoons van onder andere Apple, BlackBerry, Nokia, HTC, LG, Samsung, enzovoorts. Daarnaast is er ook ondersteuning voor mp3-spelers van Apple, Microsoft en Sony, en gameconsoles zoals Xbox 360, PlayStation 3 en PSP. Zelfs voor de gloednieuwe iPhone 4 en iPad kunt u Media Espresso 6 gebruiken.

Tijdens het converteren merkt u wellicht dat u de bestanden gewoon door elkaar kunt mixen om in één keer (bijvoorbeeld) vier afbeeldingen, drie filmpjes en zestien muzieknummers naar het geschikte formaat te converteren. U kunt zelfs aangeven of u de videobestanden ook wilt rippen naar een audioformaat. Daarnaast is het mogelijk om de beeldkwaliteit automatisch te laten verbeteren via de functies TrueTheater AutoLight en TrueTheater Denoise.

Toestel kiezen, formaat opgeven en bestandslocatie selecteren... Klaar!

Facebook en YouTube

Naast de mogelijkheid om te converteren voor specifieke mobiele apparaten kan CyberLink Media Espresso 6 uw videobestanden rechtstreeks vanuit het programma op YouTube publiceren. Hebt u een Facebook-profiel? Selecteer de foto’s die u op uw profielpagina wenst te publiceren en kies vervolgens in welk Facebook-fotoalbum de afbeeldingen opgeslagen moeten worden. U kunt nog een beschrijving toevoegen en de privacyopties instellen. Videobestanden kunt u eveneens op Facebook publiceren.

Uiteraard kunt u dit programma ook gewoon gebruiken om eigen conversieprofielen aan te maken. U kunt uw videobestanden bijvoorbeeld in een handomdraai omzetten H.264- of DivX-formaat. De resolutie, aspectratio en bitrate kunt u dan volledig zelf instellen. Door profielen op te slaan kunt u ze in de toekomst opnieuw gebruiken voor andere bestanden.

Foto’s of videofragmenten op Facebook publiceren, is een fluitje van een cent.

Conclusie

CyberLink Media Espresso 6 is een erg gebruiksvriendelijk en veelzijdig converteerprogramma. De mogelijkheden zijn erg uitgebreid en de omzettingen gebeuren - mede via hardware acceleratie - supersnel. Daarnaast is het een sterke troef om verschillende bestandstypes tegelijkertijd te kunnen converteren.

CyberLink Media Espresso 6

Prijs € 40,- (€ 34,- zonder Extended Download Service)

Taal Engels

Proefversie 30 dagen (maximum 50 videoconversies)

Medium 132 MB download

OS Windows XP SP2/Vista/7

Systeemeisen Pentium 4, 1 GB RAM, 1 GB harde-schijfruimte

Maker CyberLink

Oordeel 8/10

Pluspunten

Strakke interface

Snel converteren

Meerdere bestandstypes in één keer converteren

Ook voor YouTube en Facebook

Minpunten

Enkel Engelstalig

Beperkte ondersteuning voor audio en afbeeldingen

0 Reactie(s) op: CyberLink Media Espresso 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.