CyberLink Media Suite 8 Ultra

Door: Evi Maquoi | 18 augustus 2010 09:24

Apps & Software

Wie veel verschillende media op zijn systeem heeft staan, is vaak heel wat geld kwijt voor tig verschillende programma’s. CyberLink Media Suite 8 Ultra bundelt diverse programma’s in één pakket, zodat u niet langer verschillende applicaties hoeft te hebben voor het bewerken van foto’s en video’s, branden van cd’s, etc.

Media Suite 8 Ultra van Cyberlink is een verzameling van tien uitgebreide programma’s, goed voor zo’n vijf GB harde-schijfruimte en flink wat installatietijd. Via de handige PowerStarter kunt u onmiddellijk aangeven wat u precies moet doen. CyberLink heeft Media Suite 8 Ultra namelijk opgesplitst in zeven hoofdcategorieën: Music, Movie Player, Data, Photo, Video, Copy & Back-up en Utilities. Nadat u een hoofdcategorie gekozen hebt, kunt u verder aangeven wat u precies wilt doen. Zo is het via het Photo-menu mogelijk om uw foto’s te beheren, bewerken en retoucheren, diavoorstellingen aan te maken of afbeeldingen rechtstreeks te publiceren op Flickr of Facebook. Op het tabblad Music wordt u bijvoorbeeld gevraagd of u een audio-, mp3- of wma-schijf wilt maken, een audio-cd wilt rippen, audiobestanden wilt converteren of audiofragmenten wenst te bewerken.

Dankzij de PowerStarter krijgt u een handig overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Meer dan 40 taken

Wanneer u een handeling in het PowerStarter-menu kiest, start CyberLink het benodigde programma onmiddellijk op. Zo kunt u foto’s en video’s beheren met MediaShow, videofragmenten bewerken met PowerDirector en PowerProducer, films bekijken via PowerDVD, audio bewerken met WaveEditor, schijven branden, images schrijven en muziek-cd’s rippen met Power2Go, reservekopieën maken met PowerBackup, dvd’s kopiëren met PowerDVD Copy en etiketten ontwerpen en afdrukken met LabelPrint. In totaal zijn er meer dan veertig taken beschikbaar met dit pakket. Via de Update-knop krijgt u te zien met welke versies van de verschillende programma’s u werkt. Gratis updates en eventuele upgrades worden in een overzichtelijke tabel getoond.

Is er een nieuwere versie van Power2Go? Dan kunt u via dit scherm onmiddellijk updaten of upgraden.

Conclusie

CyberLink Media Suite 8 Ultra is een geduchte concurrent voor Nero Multimedia Suite 10. De twee pakketten hebben nagenoeg dezelfde mogelijkheden onder de motorkap. Het grootste gemis aan dit Cyberlink-pakket is (in tegenstelling tot de suite van Nero) het ontbreken van een Nederlandstalige versie. Daar kan voor sommige gebruikers een aanschaf van afhangen. Voorts is Media Suite 8 Ultra een erg gebruiksvriendelijk programma met zowel heel wat functies voor zowel beginners als gevorderden. Op het gebied van foto- en videobewerking scoort het pakket respectievelijk goed en erg goed, maar wat audioconversie betreft, laat Media Suite 8 Ultra enkele steken vallen. Zo is het bijvoorbeeld uitsluitend mogelijk om uw muziekbestanden om te zetten naar mp3-, wav- of wma-formaat.

Wij hebben de duurste Ultra-versie getest in dit artikel. CyberLink biedt ook een Pro- en Centra-versie aan van respectievelijk 69,99 euro en 89,99 euro aan. In dit vergelijkend overzicht kunt u kijken welke versie voor u het meest interessant is.

CyberLink Media Suite 8 Ultra

Prijs 119,99 euro

Taal Engels

Download 1,1 GB

Proefversie 30 dagen (met beperkingen op videobewerking en -conversie)

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium 4, 1 GB RAM, 5 GB harde-schijfruimte

Maker CyberLink

Oordeel 7/10

Pluspunten

Mooie interface

Erg complete suite

PowerStarter

Minpunten

Geen Nederlandstalige versie

Beperkt op vlak van audioconversie

Installatie duurt lang

0 Reactie(s) op: CyberLink Media Suite 8 Ultra

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.