Cyberlink PhotoDirector 5 Ultra - Compleet pakket voor fotobeheer en -bewerking

Door: evi-maquoi | 04 september 2014 09:00

Review

Op zoek naar een krachtig softwarepakket om je uitgebreide fotocollectie te beheren en te bewerken? Dan ben je met Cyberlink PhotoDirector 5 Ultra aan het juiste adres. De 64bit-versie maakt dit pakket een stuk sneller dan zijn voorganger.

Cyberlink PhotoDirector 5 Ultra

Prijs: € 84,99

Taal: Nederlands

OS: Windows XP/Vista/7/8 en Mac OS X 10.6.8 of hoger

Website: www.cyberlink.com

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • 64bit-ondersteuning
  • Beheren en bewerken
  • Ook voor raw-beelden
  • Minpunten
  • Bestanden laden gaat traag

PhotoDirector 5 Ultra is zowel geschikt voor Windows als voor Mac. Het programma is in het Nederlands beschikbaar en heeft een intuïtieve interface (die overigens niet veel verschilt van de vorige versie). Aangezien de software ook ondersteuning biedt voor raw-beelden en 4K-video, mikken de makers niet alleen op de amateurfotograaf, maar ook op hobbyisten en semiprofessionele gebruikers van spiegelreflexcamera's.

Naast de 64bit-ondersteuning zijn ook de ruim zestig profielen voor lenscorrecties een belangrijke vernieuwing. De ruisreductie is verbeterd en er zijn enkele nieuwe creatieve elementen zoals split toning en HDR Bracketing (waarbij je meerdere foto's met verschillende lichtinstellingen samenvoegt tot één HDR-foto).

Prettig werken

PhotoDirector 5 Ultra is opgebouwd in verschillende modules en dat werkt aangenaam. Je kunt heel eenvoudig switchen van de Bibliotheek (om foto's te beheren) naar de module Aanpassingen. Via Bewerken krijg je dan weer een hele rits tools om snel portretten te verfraaien, een achtergrond te verwijderen of watermerken toe te voegen. De modules Diavoorstelling en Afdrukken zijn ook interessant.

De verschillende modules maken het erg prettig om met PhotoDirector 5 Ultra te werken.

Het aantal functionaliteiten groeit samen met het versienummer en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Gezichtsherkenning, aanpassingspenselen, split toning, je foto's rechtstreeks delen via Facebook, YouTube of Flickr ... het kan allemaal.

Conclusie

Cyberlink PhotoDirector 5 Ultra is een krachtige suite die zelfs nog net iets goedkoper is dan de populaire Adobe-pakketten Photoshop Elements en Lightroom. Het pakket is erg compleet, werkt fijn en zit vol interessante functies. De 64bit-ondersteuning moet de software een stukje sneller maken dan zijn voorganger.

Dat geldt zeker voor de bewerkingen, maar we vinden wel dat het laden van raw-bestanden soms flink wat meer tijd in beslag neemt dan bij de concurrentie.

Je kunt alles handmatig instellen of gebruik maken van de vele voorinstellingen.

0 Reactie(s) op: Cyberlink PhotoDirector 5 Ultra - Compleet pakket voor fotobeheer en -bewerking

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.