CyberTaskTimer - IJverig aan het werk?

Door: Toon van Daele | 10 januari 2020 09:28

Automatiseren
Review

Dit is vast herkenbaar: je zit een hele dag achter je pc en uiteindelijk heb je minder werk afgeleverd dan je had gehoopt. Was je gewoon langzaam of had je teveel verleidingen van games, e-mails of sociale media? CyberTaskTimer registreert haarfijn je applicatiegebruik en hangt daar ongenadig een timer aan vast. Hoe ijverig ben je geweest?

CyberTaskTimer

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 32 en 64 bit (ook portable)
Website
www.silvercybertech.com
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Overzichtelijk
  • Eenvoudig
  • Minpunten
  • Geen verborgen modus
  • Exclusie-functie werkt niet
  • Beperkte functionaliteit

Gedurende een (werk)dag open en sluit je vaak onbewust tig programma’s op je pc, en die zijn wellicht niet altijd even bevorderlijk voor je productiviteit. CyberTaskTimer nestelt zich in het Windows systeemvak, logt van daaruit de activiteiten van alle toepassingen en giet die in overzichtelijke statistieken. Handig om je eigen productiviteit te meten, maar misschien ook wel om bedenkelijke handelingen van medegebruikers te checken.

Logs

Wanneer je CyberTaskTimer hebt geïnstalleerd en opgestart, valt daar nauwelijks iets van te merken, op een icoon in het Windows-systeemvak na. Met een dubbelklik open je het bijbehorende programmavenster. Dat bevat, naast een reeks kleine knopjes, precies twee tabbladen. Op het eerste, genaamd Application log, vind je een chronologisch overzicht van de gebruikte applicaties terug, met de meest recente onderaan. Je ziet niet alleen het startmoment, maar ook de exacte duur (zolang het bewuste programmavenster op de voorgrond was) en eventueel de naam van het document dat je met die toepassing had geopend. Je kunt dit logbestand op elk moment bewaren in een eenvoudig tekstbestand.

Cyber Task Timer
Een chronologische lijst met alle opgestarte programmasessies.

Statistieken

Wie zijn activiteiten liever in één oogopslag bekijkt, kan beter het tabblad Statistics openen. Hierin worden alle sessies van dezelfde applicatie gebundeld en in een kleurrijke grafiek uitgezet. Er zijn tevens een handvol filters beschikbaar: today, yesterday, week, month en year, zodat je snel op een bepaalde periode kunt inzoomen. Een zoekfunctie is ook beschikbaar, zodat je naar specifieke termen kunt speuren. Net als bij de logs kun je ook deze statistische informatie in een bestand bewaren.

Extra opties

In het instellingenvenster is een exclusie-optie beschikbaar waarmee je bepaalde applicaties buiten de registratie kunt houden. Jammer genoeg bleek die optie niet te werken in deze (gratis) versie. Wel is het mogelijk op elk moment de algehele registratie door CyberTaskTimer te pauzeren. De tool vergrendelen of verbergen voor medegebruikers is weer niet mogelijk.

Conclusie

CyberTaskTimer is een erg eenvoudige tool om na te gaan hoeveel tijd jij (of anderen?) precies spendeert aan diverse applicaties. Naast een chronologisch overzicht met alle sessies krijg je ook een (grafisch) overzicht waarin de sessies van dezelfde applicaties zijn gebundeld. Niets meer, niets minder.

Cyber Task Timer tools
Een gebundeld overzicht per applicatie.

0 Reactie(s) op: CyberTaskTimer - IJverig aan het werk?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.