Data Crow 3.8.16

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 03 november 2010 11:47

Apps & Software

Wie veel gebruikmaakt van zijn computer verzamelt – al dan niet bewust – een hoop informatie. Foto’s, films, boeken, mediabestanden, contactpersonen, software en ga zo maar door. Om deze collecties op een handige manier in kaart te brengen is Data Crow ontwikkeld.

In 2008 testten we versie 3.3 van dit programma. Daarbij merkten we dat het programma gigantisch uitgebreid is, maar dat het niet altijd even eenvoudig te bedienen is. Inmiddels zijn we heel wat versies verder en kent het programma meer functies dan ooit. Maar aan de interface is helaas niet bijster veel veranderd. Bij dit programma gaat de functionaliteit vooralsnog duidelijk voor het gebruiksgemak. De vraag is uiteraard of het wel mogelijk is om een gebruiksvriendelijke interface te maken voor een programma dat zo uitgebreid is.

De interface is vrijwel gelijk gebleven en is daarmee nog steeds vrij onoverzichtelijk.

Nieuwe functies

De maker heeft voor deze nieuwe versie voornamelijk gewerkt aan het verhelpen van vervelende bugs uit vorige versies. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe functies ingebouwd. Een grote verbetering is dat u aan ieder object (bijvoorbeeld een cd) dat u invoert nu meerdere afbeeldingen kunt hangen, en dat u meerdere bestanden aan één object kunt koppelen. Ook is de optie Container toegevoegd aan de mogelijke verzamelingen. Met een container kunt u ongedefinieerde objecten toevoegen, naast de voorgedefinieerde objecten als games, cd’s, boeken enzovoort. Daarnaast is er veel verbeterd aan de manier waarop het programma met gegevens omspringt: deze worden niet allemaal geladen bij het opstarten. Hierdoor wordt het programma niet langer vertraagd bij grote verzamelingen. En tot slot – niet onbelangrijk – is het programma nu ook in het Nederlands, al blijft de vertaling wat gebrekkig.

Data Crow is nog altijd een perfect programma om al uw bezittingen in kaart te brengen. Het vereist wel wat geduld en oefening voordat u het programma onder de knie hebt. De maker heeft laten weten te werken aan versie 4.0 met vernieuwde interface, wellicht dat dit de zaken kan veranderen.

U kunt nu onder andere meerdere afbeeldingen toevoegen aan een object.

Data Crow 3.8.16

Freeware

Taal Nederlands

Download 38 MB

OS Windows 9x/ME/NT/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

In het Nederlands

Nieuwe optie ‘containers ‘voor overige verzamelingen

Meer bestanden en afbeel-dingen per object

Minpunten

Nog altijd zeer drukke interface

0 Reactie(s) op: Data Crow 3.8.16

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.