De 10 beste Android-apps van augustus

© PXimport

De 10 beste Android-apps van augustus

Geplaatst: 3 augustus 2016 - 10:18

Aangepast: 14 december 2022 - 11:47

Joris Peterse

Iedere maand schotelen we je Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de tien beste apps van augustus!

Norton WiFi Privacy Secure VPN

Prijs: ca. 27 euro per jaar

Vergeet virusscanners voor je Android. Onnodig en zonde van je batterij. VPN is juist ontzettend belangrijk voor de beveiliging van je Android. Je wilt immers niet dat hackers mailadressen en wachtwoorden of je chats onderscheppen als je op een publiek wifi-netwerk zit. Bovendien is het een handige manier om onder die onzinnige regio-blokkades uit te komen, bijvoorbeeld als je uitzending gemist wilt kijken op vakantie of video's op de site van de BBC wilt kijken in Nederland. F-Secure zag dit een paar jaar geleden al goed en bracht de VPN Freedome. Maar de Finnse beveiligers kunnen het helaas niet laten om er als Trojaans paard alsnog een zinloze app-scanner in de frotten. Norton's VPN doet dat beter. Veilig met een VPN, zo simpel kan het zijn. De app is daardoor ook overzichtelijk en je kunt voor meerdere verbindingen naar verschillende landen kiezen. Je kunt de VPN een week gratis uitproberen. Wel flauw is dat je daar eerst een betaalmethode voor moet kiezen, zodat je binnen die week moet opzeggen om niet aan een abonnement vast te zitten. Lees ook: De 10 beste Android-apps van juli.

 

© PXimport

VPN van Norton.

Prisma

Prijs: Gratis

De app Prisma bestaat al een tijdje voor iOS, maar is sinds kort ook beschikbaar voor Android. Je kunt in de app een foto te laden en die automatisch laten omzetten tot een kunstwerk. Je kunt veel verschillende kunstzinnige stijlen kiezen, en het inladen van foto's om alle mogelijkheden te bekijken is al een fantastisch tijdverdrijf op zich. Je kunt kiezen uit Mondriaan-, Japanse popcultuur-, mozaïek- en heel veel verschillende stijlen. Het eindresultaat kun je direct delen op Instagram, maar ook gewoon (lokaal) opslaan. Het bewerken duurt wel vaak wat lang. Dit komt omdat de foto op de servers van Prisma bewerkt worden, niet op je Android zelf. Volgens de ontwikkelaars is dit nodig omdat het bewerken van foto naar kunstwerk bijzonder complex is. Dat kan wel waar zijn. Maar het idee dat je foto's standaard naar Prisma verstuurd worden is wel wat ongemakkelijk.

 

© PXimport

Van een mooie foto naar een nog mooier kunstwerk met Prisma.

HERE WeGo

Prijs: Gratis

De kaarten- en navigatiedienst van HERE heeft al een flinke reis gemaakt. Eerst was het dé kaartendienst van Nokia (en dus Windows Phone), waar het eerst OVI Maps heette. Nokia kwam in handen van Microsoft, maar HERE werd verkocht aan de VW Group, waarna het Windows-platform werd vergeten en de focus vol op Android en iOS ging. HERE is nu vernieuwd tot HERE WeGo en het grootste pluspunt is gebleven: offline navigatie. Dat maakt HERE WeGo ideaal voor op vakantie. Maar erg handig is ook de mogelijkheid om tankstations, parkeergarages, bezienswaardigheden of andere belangrijke plekken weer te geven op de kaart. Maar ook lokaal is HERE WeGo een interessant alternatief voor Google Maps. Zo kun je ook reizen plannen, inclusief verkeersinformatie, voor zowel openbaar vervoer, auto, fiets of zelfs de benenwagen. Bij de navigatie kun je zelfs verschillende stemmen of talen kiezen.

 

© PXimport

Here WeGo biedt ook offline navigatie.

CTRL-F

Prijs: Gratis

Control + F. Misschien wel de meest verslavende toetscombinatie die in de pc-browser beschikbaar is. Je zoekt er direct mee naar gebruikte woorden op de site waar je je op bevindt. Deze zoekfunctie zit natuurlijk ook in de Chrome-browser van Android. Maar de app CTRL-F biedt de zoekfunctie ook naar de analoge wereld. Via de camera kun je documenten scannen. De tekst wordt automatisch herkend en doorzoekbaar gemaakt. Handig, als je bijvoorbeeld zaken wilt opzoeken in boeken en tijdschriften. Let er wel even op dat je je toestel kantelt voordat je de tekst fotografeert, anders worden teksten niet herkend.

 

© PXimport

Zoeken in gefotografeerde tekst met CTRL-F.

WikiCat

Prijs: Gratis

Wikipedia is een grote bron van interessante informatie en je kunt zo een hele avond kwijt zijn aan bladeren door verschillende interessante pagina's. WikiCat biedt Wikipedia op een hele nieuwe manier aan. Je bladert door het enorme aanbod door steeds verschillende categorieën en subcategorieën te kiezen. Zo kom je uiteindelijk bij de pagina's terecht die je heel interessant vindt om door te nemen, die je anders niet zo snel op zou duiken. Ook handig als je meer te weten wilt komen over onderwerpen waar je nog niet zo in thuis bent.

 

© PXimport

Wikipedia, maar dan helemaal anders.

fooView - Float Viewer

Prijs: Gratis

Wanneer je de app fooView geïnstalleerd hebt en de gevraagde systeempermissies gegeven hebt, verschijnt er een klein ringetje aan de linkerkant van je scherm. Dit ringetje maakt zichzelf al heel gauw onmisbaar. Veeg je hem naar boven, dan kun je snel een app starten, nieuws en weer bekijken of muziek starten. Veeg je hem naar beneden, dan kom je in de recente apps terecht. Veeg je hem naar rechts, dan ga je een pagina terug, maar niet zoals de Android-terugknop dit ook niet, maar exact terug naar de vorige pagina of app waarin je bezig was. Of je kunt direct terug naar het homescherm. fooView biedt een vernieuwende manier om je Android aan te sturen, probeer het eens uit!

 

© PXimport

FooView is een vernieuwende manier van aansturing van je Android.

DiskUsage

Prijs: Gratis

Wil je efficiënt met de opslagruimte omgaan, dan is DiskUsage een handige (kleine) app die precies weergeeft wat de ruimtevreters zijn op je Android. Het geeft grafisch weer hoeveel ruimte er ingenomen wordt, door video's, muziek, maar ook door specifieke apps. Zo kun je zien welke apps (te) veel ruimte innemen. Door erop te tikken kom je bij de eigenschappen van de app en kun je deze verwijderen. Niet alleen werkt DiskUsage voor je interne geheugen, maar de app kan ook je geheugenkaart analyseren.

 

© PXimport

In één klap zie je de ruimtevreters op je Android.

DIESEL

Prijs: Gratis + in-app-aankopen

Met de app DIESEL maak je in het notificatiepaneel een balkje aan waar een vijftal app-snelkoppelingen staan. Je kunt precies instellen welke apps dit zijn, of het kunnen de vijf apps zijn die je het laatst gebruikt hebt. Je kunt tevens precies instellen hoe het balkje er grafisch uit komt te zien, zodat het niet volkomen uit de toon valt met de rest van je Androidsysteem. De betaalde variant (96 cent) biedt tevens de mogelijkheid om een tweede rij toe te voegen.

 

© PXimport

Altijd je meestgebruikte apps bij de hand.

iPanel

Prijs: Gratis

In Android heb je een notificatiepaneel dat je vanuit de bovenkant omlaag schuift. Met iPanel krijg je er een extra paneel bij, dat je van onder naar boven schuift. Het paneel oogt heel erg alsof het gekopieerd is van iOS, dat verklaart wellicht de applicatie-naam. Je kunt er app-snelkoppelingen in plaatsen, snelkoppelingen naar instellingen, de schermverlichting aanpassen en muziek mee bedienen. Bovendien wordt het resterende accupercentage getoond en het actuele dataverkeer. Heel veel voegt het niet toe vergeleken met het gewone notificatiepaneel, maar omdat je er zoveel mee kunt personaliseren is iPanel alsnog de moeite waard.

 

© PXimport

de i in iPanel is duidelijk ergens van afgeleid.

App Watcher - Updates notifier

Prijs: Gratis

Soms wil je niet alle goede apps of games op je Android geïnstalleerd houden. Om batterij te besparen of opslagruimte beschikbaar te houden. Maar als je de app niet meer op je toestel hebt, verlies je hem snel uit het oog. Daarbij komt App Watcher van pas. Je maakt een lijstje aan met je favoriete apps en je krijg in een oogopslag te zien wanneer ze voor het laatst geüpdatet zijn of een melding als er een update plaatsvindt. Handig ook voor games die je hebt uitgespeeld of apps die door een bug nog niet optimaal werken.

 

© PXimport

Overzicht van al je favoriete apps.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten