De 10 beste Android apps van de maand juni

Door: Joris Peterse | 05 juni 2014 10:34

Apps & Software

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Iedere maand schotelen we je tien Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod.

Automatisch aanmelden

Wat is het toch irritant dat als je je aanmeldt op een openbaar wifi-punt, je steeds maar weer moet inloggen of bepaalde voorwaarden dient te accepteren via je browser. Met de app Wifi Web Login neem je in feite het inlogproces eenmalig op, nadat je verbindt met een wifinetwerk waarop je moet inloggen. Het opgenomen inlogproces wordt automatisch herhaald zodra je later weer met het netwerk verbindt. Handig op vakantie, voor bijvoorbeeld dat hotelnetwerk dat eist dat je iedere keer weer inlogt als je binnenloopt of in het openbaar vervoer, waarbij je iedere dag weer dezelfde voorwaarden dient te accepteren. Wifi Web Login is enkele dagen gratis uit te proberen. Daarna dien je de app aan te schaffen voor € 1,46.

Zijbalk

Met Sidebar Plus maak je venstertjes aan die je ten alle tijden uit de linkerkant van het scherm kunt vegen. Als je in een app werkt, maar ook als je in een van je startschermen zit in Android. Het venstertje kun je vullen met snelkoppelingen naar apps, maar ook met widgets of snelle instellingen, zoals het in- en uitschakelen van Bluetooth. Handig, zo heb je belangrijke instellingen, overzichten en apps altijd razendsnel binnen handbereik. Standaard heb je twee balken tot je beschikking, een met een rijtje (gekozen) apps en een die je kunt inrichten als een Android startscherm, met instellingen, widgets, apps en mapjes. Tegen betaling kun je eventueel meerdere vensters toevoegen. De app vraagt overigens bijzonder veel machtigingen voor de installatie. Deze machtigingen zijn nodig om instellingen aan te kunnen passen in het venster.

Flud - Torrent Downloader

Laten we deze bespreking beginnen door de voor hand liggende grap in te koppen: deze bittorrent-app is zeker geen flut-applicatie! Flud is een no-nonsense app waarmee je downloadt (en uploadt) via bittorrent. Handig is dat de app niet alleen om kan gaan met .torrent-bestanden, maar ook met magnet-links die je bijvoorbeeld vindt op The Pirate Bay. Natuurlijk beschikt de app ook over de noodzakelijke instelmogelijkheden, zoals de up- en downloadsnelheid, het aantal actieve torrents, de opslaglocatie en of het bittorrentverkeer versleuteld moet worden. Maar ook zijn er handige mobiele opties, zoals de mogelijkheid om alleen het verkeer via wifi te laten plaatsvinden of om de app te laten stoppen als de accu bijna leeg is.

Plaatsgebonden herinneringen

Met de app Recollect stel je herinneringen in die verschijnen zodra je op een geselecteerde locatie arriveert. Je kunt ingeven wat de locatie is van je werk en woning, zodat je een melding krijgt zodra je binnenkomt. Bijvoorbeeld om het gehakt uit de vriezer te halen als je je huis binnen stapt. Maar je kunt je herinneringen ook laten verschijnen als je een supermarkt binnenstapt. Handig dus om belangrijke boodschappen in een herinnering te plaatsen. Ingestelde herinneringen geef je wanneer nodig ook een verloopdatum mee. Tenslotte is het ook mogelijk om via een Google Maps-kaart een locatie aan te wijzen waar je een herinnering wilt ontvangen. De functionaliteit is niet bijzonder uitgebreid, maar dat maakt deze app alleen maar praktischer.

Gelikte fotoalbums

Gebruik je je Android regelmatig als vervanger van je gewone camera, dan zal je merken dat je galerij snel volloopt en het overzicht snel verdwijnt. Met Tidy kun je je foto's eenvoudig ordenen en in fotoalbums plaatsen. Je kunt de app zelf albums laten maken op basis van de data en locatie waar de foto's gemaakt zijn. Maar je kunt ook handmatig albums maken door er foto's in toe te voegen. Wanneer je nieuwe foto's hebt gemaakt krijg je een melding of deze ook in een (nieuw) album geplaatst mogen worden. De albums kleed je vervolgens netjes aan, zodat je ze daarna aan familie en vrienden kunt tonen. De app werkt slim en ziet er gelikt uit, waardoor je foto's prachtig gepresenteerd worden.

3 Reactie(s) op: De 10 beste Android apps van de maand juni

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 juni 2014 10:57 Error404html
  bedankt voor de tips.. heb 3 ervan geïnstalleerd
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 juni 2014 23:17 Anoniem
  Stom
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 juni 2014 13:51 Anoniem
  Ja bedankt, en we wachten op meerder :D
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.