De 10 beste Android-apps van juli

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 06 juli 2016 08:00

Apps & Software

Iedere maand schotelen we je Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de tien beste apps van juli!

Boomerang Notifications

Prijs: Gratis

Soms wordt je notificatiepaneel overspoeld, en als je het op dat moment druk hebt zie je al gauw notificaties van berichtjes, mailtjes of je agenda over het hoofd. Met Boomerang Notifications kun je op een slimmere manier met je notificaties omgaan. Belangrijke notificatie waar je even geen tijd voor hebt? Dan bewaar je hem gewoon en veeg je hem weg. Eventueel kun je zelfs met een reminder de notificatie terug laten komen. Ook kun je apps uitsluiten, zodat je bijvoorbeeld notificaties van onbelangrijke games niet terugziet, terwijl agenda-reminders wel bewaard blijven of terugkomen.

Boomerang Notifications.

Fing - Network Tools

Prijs: Gratis

Een handige app voor je thuisnetwerk is Fing. De app biedt een gereedschapskist aan netwerktools: je kunt zien welke apparaten zich met welk ip-adres allemaal in je draadloze netwerk bevinden, ping, traceroute, wake on lan en DNS lookup zijn aanwezig. De app kan ook op de achtergrond actief blijven om wijzigingen in het netwerk bij te houden. Voor de knutselaars wiens thuisnetwerk nooit af is, een handige app om altijd bij de hand te hebben op smartphone en tablet.

Fing Network Tools.

Cast for Reddit

Prijs: Gratis + in-app-aankopen

Reddit is een prima tijdverdrijf en er zijn vele apps beschikbaar om de inhoud van het forum-achtige te bekijken. Cast for Reddit doet dat net even anders. Met deze app kun je de foto's en video's die mensen delen juist op het grote scherm van je televisie bekijken. Je hebt hier wel een Google Cast-apparaat voor nodig (Chromecast, smart-tv, mediaspeler) op je televisie. Enkele categorieën (subreddits) zijn beschikbaar. Maar helaas kun je niet inloggen om je eigen favoriete subreddits te bekijken. De app is overigens ook zonder televisie te gebruiken, maar daar zijn betere apps voor beschikbaar.

Cast for Reddit

Flym News Reader

Prijs: Gratis

De app Flym bewijst dat een goede nieuwslezer niet altijd zo bomvol functies hoeft te zitten als bijvoorbeeld Flipboard. De meeste functies gebruik je in praktijk toch niet, je wilt de app het liefst gewoon gebruiken om nieuwskoppen door te nemen en de interessante artikelen te lezen. Dat is dus waarin Flym uitblinkt. Je kunt nieuwskoppen (van verschillende categorieën) van Google News tonen, maar ook zelf je bronnen toevoegen. Flym is een overzichtelijke en vlotte app, die je makkelijk kan gebruiken om altijd op de hoogte te zijn van de artikelen van je favoriete sites.

Flym News Reader.

Footej Camera

Prijs: Gratis + in-app-aankopen

De app Footej Camera biedt een simpele camera-interface. Voor het maken van foto's en video's volstaat het, leuk is wel dat je de mogelijkheid hebt de belichting handmatig aan te passen. Maar dat de hoogste afbeeldingskwaliteit achter een in-app aankoop van € 1,89 zit is een beetje suf. Maar dat terzijde. De app Footej Camera kun je namelijk erg makkelijk gebruiken voor het maken van animated gif-afbeeldingen (bewegende plaatjes). Houd de sluiterknop ingedrukt voor een burst-opname en na het maken van de foto's druk je in de ingebouwde galerij op Gif. De app maakt vervolgens direct een animated gif van je gemaakte foto's. Handig!

Footej Camera.

Toffeed for Facebook

Prijs: Gratis + in-app-aankopen

De app van Facebook is traag en geeft je geen toegang meer tot de chat. Met Toffeed for Facebook ben je beter af. Deze Facebook app is licht, razendsnel en je kunt gewoon blijven chatten. Alle functionaliteit die je nodig hebt dus. Bovendien kun je in de instellingen de gesponsorde berichten uitschakelen. Tijdens het testen werkte de app uitstekend, maar let wel op dat Facebook actief tegenwerkt, vooral als het aankomt op de chat. Het sociale netwerk wil dolgraag dat je daar de Messenger-app voor installeert. Maar Toffeed werkt (voorlopig) makkelijker, sneller en leest niet al je persoonsgegevens uit je toestel uit, zoals de Facebook-app dat wel doet.

Toffeed for Facebook.

Calendar Widget: Agenda

Prijs: Gratis + in-app-aankopen

Een overzichtelijke kalenderwidget is een must op iedere Android. Zoals de naam al verraadt is Calendar Widget precies dat. Wanneer je de widget op je startscherm toevoegt kun je in de instellingen je widget precies zo tweaken zoals jij het wilt. Qua uiterlijk, welke agenda's er getoond moeten worden (Google Agenda, werk agenda, verjaardagen, etc.) en welk thema de agenda moet hebben. Via in-app aankopen (€ 1,69) kun je extra thema's verkrijgen.

Calendar Widget: Agenda.

App Cloner

Prijs: Gratis + in-app-aankopen

Ook bij deze app geeft de naam al prijs waar de app geschikt voor is. App Cloner installeert van geselecteerde apps op je toestel een tweede variant. Zo kun je bijvoorbeeld twee keer Facebook of twee keer Skype en Telegram op je Android hebben, wat handig is als je je Android deelt met iemand anders of meerdere accounts hebt. De meeste apps laten zich probleemloos klonen, maar het werkt niet voor iedere app. Helaas laten bijvoorbeeld WhatsApp, Chrome en OneDrive zich niet klonen. Met een in-app-aankoop kun je het icoontje van de gekloonde app aanpassen en de app op een geheugenkaart installeren of back-uppen.

App Cloner.

Quoter

Prijs: Gratis

Wie houdt van memorabele uitspraken en (tegel)wijsheden kan zijn hart op met de app Quoter. Niet alleen geeft de app op de beginpagina iedere dag een nieuwe quote, maar er is ook een grote database om doorheen te bladeren en kun je tevens zelf quotes toevoegen. Een simpele app, die altijd van pas komt wanneer je op zoek bent naar inspiratie.

Quoter.

Mirrordrin

Prijs: Gratis

Hoewel Mirrordrin nog in een betafase van de ontwikkeling zit, is de app de moeite waard om in de gaten te houden. Je gebruikt Mirrordrin om notificaties te synchroniseren tussen je Android-apparaten (zodat je bijvoorbeeld op je smartphone ook de notificaties van je tablet te zien krijgt), maar ook met de Chrome-browser op je pc. Zo is Mirrordrin, naast Pushbullet, een handige manier om je meldingen op je pc te zien zonder dat je je Android uit je broekzak hoeft te halen. Als je ook wilt reageren op bijvoorbeeld berichtjes, dan is dat in sommige gevallen mogelijk als je ook de Android Wear-app installeert. Maar deze mogelijkheid is nog niet helemaal af.

Mirrordrin.

2 Reacties op: De 10 beste Android-apps van juli

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 juli 2016 08:17 Anoniem
  Ik mis de Motorola X Play. Fantastisch!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 juli 2016 13:07 Anoniem
  Ik heb Fing even geprobeerd en het valt me een beetje tegen. Het is puur een IP-tool, het mist de mogelijkheid om de WiFi omgeving te scannen. Maar op weg naar Fing kwam ik in de Play Store langs WiFi analyser, http://wifianalyzer.mobi/ . Die kan dat wel, tegen de prijs van wat reclame onderaan in beeld.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.