De 10 beste Android-apps van maart

Door: Joris Peterse | 13 maart 2016 10:00

Apps & Software

Iedere maand schotelen we je Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de tien beste apps van maart!

Ambio

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Met de app Ambio creeër je je eigen rustgevende achtergrondgeluid, om een gezellige sfeer in huis te krijgen of om rustig bij weg te dromen. Je kunt een voorgekauwde mix selecteren, zoals een tropisch regenwoud, treinreis, boerderij, regen in het bos of een van de vele andere. Maar je kunt hem ook zelf samenstellen op basis van losse geluiden (een knisperend kampvuur, gekwaak van kikkers, klokkenspel en veel meer). Desgewenst kun je de ambiancegeluiden ook als wekker instellen, mits je er wakker van weet te worden natuurlijk. Het aanbod van gratis mixen en losse geluiden is behoorlijk groot, maar er zijn ook enkele betaalde aanwezig.

Adobe Photoshop Lightroom

Prijs: Gratis

Vanaf versie 5.0 kan Android ook foto's maken in raw-formaat, wat veel meer nabewerkingsmogelijkheden biedt. Het bekendste programma om raw-foto's te bewerken is Adobe's Photoshop Lightroom, welke sinds kort ook voor Android beschikbaar is. Terwijl Lightroom op pc en Mac een duur programma is, kun je de app gewoon gratis gebruiken op je Android. Natuurlijk zijn de mogelijkheden niet zo uitgebreid als de pc-versie, maar je hebt alsnog een indrukwekkende werkset voorhanden om je foto precies zo na te bewerken, zoals jij wilt.

Pricewatch Scanner

Prijs: Gratis

De Pricewatch van Tweakers.net is net als de Computer!Totaal-prijsvergelijker een handige plek om prijzen van tech-producten op te zoeken. Maar als je in een winkel een product ziet liggen en je bent er niet van overtuigd of het een goede deal is, dan werken deze sites toch wat onhandig. Met de Pricewatch Scanner hoef je alleen de streepjescode in de winkel te scannen met de camera van je Android en je ziet gelijk de prijs van het product bij verschillende (web)winkels. De app werkt vrij basaal en je hebt er ook nog een tweede app bij nodig (Barcode Scanner). Maar desondanks toch de moeite waard om achter de hand te houden als je niet teveel wilt betalen.

Wild Weather

Prijs: € 1,92

De meeste apps die een weer-overzicht geven zien er wat saai uit. Daarom valt Wild Weather juist positief op. De app toont op een mooie visuele manier weerinformatie, met illustraties van wilde dieren en landschappen. Wanneer je omhoog veegt kun je gedetailleerde weersinformatie opvragen, wanneer je naar links veegt voeg je een andere locatie toe om weerinformatie van te tonen. Voor een betaalde app is het wat beperkt, maar teveel poespas en advertenties zouden juist het mooie ontwerp teniet doen.

Guides by Lonely Planet

Prijs: Gratis

Wanneer je een stedentrip plant is het handig om Guides by Lonely Planet op je smartphone of tablet te installeren en het papieren ANWB-boekje in de winkel te laten liggen. Wanneer je de app opent zie je (prachtig weergegeven) allerlei populaire reisbestemmingen waarvan gidsen beschikbaar zijn. Deze gidsen bieden een uitgebreid overzicht van wat er allemaal op de reisbestemming te doen, zien en eten is. Iedere gids stipt de unieke bezienswaardigheden extra aan en offline ook gewoon in te zien (zodat je geen enorme roamingkosten in rekening gebracht krijgt). Kortom, deze gidsen zijn bijzonder handig om bij de hand te hebben, waar je ook naartoe gaat!

Draw My Story

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Vooral tablets zijn geschikt om wat schetsen of aantekeningen op te maken. De meeste apps die hiervoor beschikbaar zijn, bieden in feite één canvas hiervoor. Draw My Story biedt als het ware een heel schetsblok, zodat je elkaar opvolgende tekeningen en notities handig bij elkaar hebt. Je kunt in een schetsblok tot wel 99 verschillende aantekeningen maken. Dat moet toch wel voldoende zijn. Je kunt de schets als een video exporteren, zodat je hem eenvoudig deelt met anderen of uploadt naar YouTube.

Mimicker Alarm

Prijs: Gratis

Wie graag zichzelf in de morgen ziet, of 's ochtends wakkerschrikt van z'n eigen spiegelbeeld, zal zich helemaal thuis voelen in Mimicker Alarm. Deze alarmklok zet je 's ochtends niet zomaar uit, om vervolgens direct weer in slaap te vallen. Nee, je krijgt een willekeurige opdracht mee waarbij je de camera moet gebruiken, pas nadat je de opdracht voltooit stopt de wekker. Het kan dus zijn dat Mimicker Alarm je in de ochtend een selfie laat maken waarbij je een gekke bek moet trekken, of een object moet fotograferen met van een gevraagde kleur. Of als je veel pech hebt, op maandagochtend bijvoorbeeld, dan moet je een tongbreker uitspreken. Deze opdrachten worden geanalyseerd door de spraak- en gezichtsherkenning van Microsoft. Gelukkig heb je nog wel enige invloed op de opdrachten die je voor je kiezen krijgt. Maar of je er prettiger wakker van wordt...

SKRWT

Prijs: € 0,98

Een handig appje voor wat lastige fotobewerking is SKRWT. Je gebruikt deze app niet voor Instagram-achtige filters of geavanceerde nabewerking zoals Lightroom. SKRWT gebruikt de slogan 'All hail symmetry!" en dat beschrijft de mogelijkheden best nauwkeurig. Je kunt je foto juist precies zo uitsnijden of rechtzetten zoals je wilt. Met veel schuifmogelijkheden, liniaaltjes en rasters maak je je foto precies zoals je wilt. Eventueel pas je vignettering toe of een effect zoals Fisheye of GoPro (zodat het lijkt alsof het een foto is van een actioncam).

Chrooma Keyboard

Prijs: € 1,45

Met z'n 60 MB is Chrooma Keyboard een fors toetsenbord. Grappige en unieke eigenschap van Chrooma is dat het toetsenbord meekleurt met veelgebruikte kleuren in de app waarin het toetsenbord opgevraagd wordt. Handig is ook dat er woordsuggesties verschijnen, maar alleen in apps waarin je het echt kunt gebruiken. In Chrome zal dit je dus niet lastigvallen, terwijl WhatsApp ze wel keurig toont. Slim. Verder kun je veel sleutelen aan het toetsenbord: je kunt hem meertalig instellen, is er swype voor de liefhebbers en kun je autocorrect configureren - of uitschakelen. Een vlot en slim toetsenbord dat zijn investerinkje best waard is.

Movesum - Steps by Lifesum

Prijs: Gratis

De app Movesum heeft de app Google Fit nodig om goed te kunnen werken, Google Fit verzamelt namelijk bewegingsgegevens van je smartphone, en kan zo bijhouden of je (hard)loopt, fietst of andere activiteiten doet. Movesum analyseert de stappen die je loopt. Je ziet precies wat je gelopen stappen hebben verbrand aan calorieën, maar het confronteert ook meteen als je ziet hoeveel stappen je moet lopen om een biertje te verwerken (verder dan naar de koelkast helaas), of een patatje.

0 Reactie(s) op: De 10 beste Android-apps van maart

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.