De 10 beste Android apps van september

© PXimport

De 10 beste Android apps van september

Geplaatst: 24 september 2014 - 06:11

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Joris Peterse

Iedere maand schotelen we je tien Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de tien beste apps van september!

Boxer: Handige inbox(er)

Met Boxer heb je een bijzonder overzichtelijke applicatie voor het afhandelen van al je e-mail. Boxer kan mail synchroniseren van verschillende e-mailaccounts, zoals Hotmail, iCloud, Gmail en Yahoo. Vervolgens wordt alle mail van je account op een prettige, overzichtelijke manier weergegeven. Binnengekomen mail kun je vervolgens eenvoudig afhandelen: door het mailtje naar rechts te schuiven krijg je een lijst met verschillende acties. Archiveren, een snelle (vooraf opgestelde) response terugsturen, aan een to-do-lijstje toevoegen, naar Evernote sturen en nog veel meer.

Ouderwets een mailtje opstellen en (terug)sturen kan natuurlijk ook nog. Maak je gebruik van meerdere e-mailaccounts, dan kun je een gecombineerd postvakje aanmaken voor al je e-mail. Je moet hiervoor wel 7,60 euro betalen of vijf vrienden uitnodigen. Wil je e-mail van een Exchange-server binnen laten komen, dan betaal je zelfs 11,40 euro. Voor een vergelijkbare gecombineerde postvak ben je dan beter af met de gratis app CloudMagic.

 

© PXimport

Google Opinion Rewards: Geld verdienen met je mening

Vaak hangt Google ongevraagd de stalker uit die alles over je te weten probeert te komen, om zo beter afgestemde advertenties voor te schotelen. Word je hier al ongemakkelijk van, dan is Google Opinion Rewards niks voor je. Wil je graag direct wat terugverdienen met je persoonsgegevens, dan is dit de meest directe manier.

De app legt je zo nu en dan vragenlijstjes voor, die je binnen enkele minuten hebt ingevuld. Als dank voor het invullen krijg je een paar dubbeltjes aan je Play Store tegoed gestort, die je vervolgens weer aan Google spendeert voor andere apps of media. Verwacht overigens geen eindeloze stroom aan vragenlijsten en inkomsten.

 

© PXimport

Month Calendar Widget: Prachtige kalender

De kalenderwidgets van Google, Samsung, HTC en andere Androidfabrikanten ziet er niet echt gelikt uit. Month: Calendar Widget wel! De kalender geeft een maandoverzicht en toont hierin alle agenda-afspraken uit meerdere kalenders. Met balletjes op iedere dag wordt het aantal afspraken die op die dag gepland staan aangegeven. Maar, zoals gezegd. Het is vooral het fraaie uiterlijk dat deze widget de moeite waard maakt. Standaard krijg je een transparante kalender voorgeschoteld, maar er zijn meerdere thema's beschikbaar. Tegen betaling valt het aantal kalenderthema's zelfs nog meer uit te breiden.

 

© PXimport

S Converter: Alle eenheden converteren

We blijven maar omrekenen. Valuta, maten, afstanden, volumes, etc. etc. Al deze omrekentaken kun je door één applicatie over laten nemen: S Converter. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het omrekenen. Bovendien doet de app dat ook nog eens in een overzichtelijke interface op een razendsnelle manier. Door het linkermenu opzij te schuiven zie je een lijst met omrekencategoriën. Vul een waarde in bij het bekende formaat en je krijgt meteen te zien wat de waarde is bij andere formaten. Van valuta's tot schoenmaten en snelheden.

 

© PXimport

Contacts Optimizer: Contactpersonenlijst opschonen

Je lijst met contactpersonen kan al snel rommelig worden. Vooral als je contactpersonenlijst uit meerdere accounts (Google account, zakelijke contactpersonen, Facebook, Hotmail, etc.) wordt samengesteld komt het al gauw voor dat er dubbele contactpersonen in staan, profielfoto's ontbreken of andere gegevens niet correct of afwezig zijn. Met de app Contacts Optimizer doorloop je je contactpersonenlijst zodat je alles snel weer overzichtelijk en compleet hebt. Vooral de functie om voor alle Nederlandse telefoonnummers een +31-landcode toe te laten voegen is een prettige functie.

 

© PXimport

Snapshot: Allersnelste camera

Snel een fotootje schieten met je Android als je iets bijzonders meemaakt gaat vaak net even te langzaam, waardoor je het bijzondere fotomoment mist. Sommige toestellen hebben een fysieke cameraknop of de mogelijkheid snel naar de camera te gaan vanuit het vergrendelscherm. Snapshot zorgt ervoor dat je nog wat sneller je foto maakt.

Wanneer de app geconfigureerd is, start de camera namelijk direct wanneer je het toestel in landschapsmodus uit de slaapstand haalt met de aan- en uitknop. Zo heb je dus je toestel met twee tellen uit je broekzak en klaar voor een foto. Tegen betaling (€ 0,99) breid je de functionaliteit nog wat uit, met bijvoorbeeld de mogelijkheid om ook in portretmodus de camera te starten.

 

© PXimport

Rove: Automatisch dagboek

Zelfs het bijhouden van een dagboek kan volautomatisch met je Android. Rove is een dagboek-app die zich automatisch vult. Met activiteiten die je die dag hebt gedaan, locaties die je bezocht, reizen die je hebt gemaakt... En dat fraai aangekleed met landkaartjes en de foto's die je op die locaties hebt gemaakt. Naar wens kun je je activiteitenoverzicht ook aanvullen met eigen notities. Echt een heel diep, persoonlijk dagboek wordt Rove natuurlijk niet. Maar vooral als naslagwerk is de app erg leuk, compleet en fraai aangekleed.

 

© PXimport

Turbo Editor: Android-kladblok

De Play Store staat vol met Office-pakketten waarmee je eenvoudig documenten bewerkt. Maar voor degene die een Kladblok-achtig appje zoekt om tekst zonder opmaak mee te bewerken, bijvoorbeeld voor het bewerken van html-codes, kan niet met deze Office-achtige apps aan de slag. Turbo Editor is wel bedoeld voor het bewerken van tekstbestanden, zonder dat er opmaak aan te pas komt.

Het programma is erg licht en werkt eenvoudig, vooral voor het handmatig bewerken van websites. Bovendien herkent de app codetaal en geeft het desgewenst in kleur weer (syntaxis). PHP, (x)HTML, CSS, JS, alle talen voor je website worden herkend. Ook heb je de mogelijkheid om je code direct in een browser te bekijken, de mogelijkheid om het via ftp te uploaden ontbreekt echter. Besluit je toch een .doc-bestand te openen, dan zal je alleen maar vreemde tekens zien.

 

© PXimport

Sudo PicRemove: Fotoschoonmaak

Als je bekend bent met Linux-commando's, dan weet je waarschijnlijk wel wat deze app doet. Sudo PicRemove zorgt ervoor dat overtollige foto's worden verwijderd, zodat het opslaggeheugen van je Android-toestel niet volloopt met afbeeldingen. Hierbij geef je in welke mappen opgeschoond moeten worden, dat kan bijvoorbeeld je gewone cameramap zijn, maar ook je WhatsApp-mapje, handig als je bijvoorbeeld veel onzinplaatjes via WhatsApp ontvangt.

Tevens geef je aan hoeveel dagen de afbeelding minstens op je toestel moet staan om in aanmerking te komen voor verwijdering. Nadat Sudo PicRemove zijn taak heeft uitgevoerd worden de afbeeldingen in een prullenbakmapje geplaatst, waar ze nog een week terug te vinden zijn, voordat de afbeeldingen definitief worden verwijderd. Sudo PicRemove moet handmatig gestart worden, met een in-app aankoop (€ 2,25) kan dit proces ook volautomatisch.

 

© PXimport

WeTransfer: Foto's en video's versturen

Video's en afbeeldingen sturen kan via de mail of via WhatsApp bijvoorbeeld. Maar echt praktisch is het niet. WhatsApp comprimeert de afbeeldingen, zodat de kwaliteit zichtbaar achteruit is gegaan. Via de mail ben je veel tijd kwijt aan het toevoegen van de bestanden in de bijlage. De app van WeTransfer maakt het veel eenvoudiger om foto's en video's naar anderen te sturen.

Je selecteert de te verzenden media tot een maximum van 10GB en de ontvangers. Nadat je op Transfer hebt gedrukt wordt een mailtje naar de ontvangers gestuurd met een downloadlink waarmee alle bestanden worden geopend. Helaas werkt de app, in tegenstelling tot de website, alleen met foto's en video's. Andere bestanden kunnen niet worden verzonden.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten