De 10 beste browser extensies

Door: Richard Veenstra | 29 september 2018 11:11

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 06: Loom

Pas op: een krachtige extensie voor Chrome! Met Loom maak je een schermvideo en deze bewerk of deel je vervolgens. Na aanmelding vraagt Loom of het toegang tot je microfoon en camera mag krijgen. Dit kun je overslaan als je alleen een opname van je scherm wilt maken. Je kunt kiezen of je je gehele scherm wilt opnemen of alleen het huidige tabblad. Met een schuif bepaal je of de audio van een site ook moet worden opgenomen of dat je je eigen stem wilt opnemen. Je video is vervolgens bereikbaar via een url; hier word je na opname meteen naartoe geleid. Je kunt de url delen, een bijschrift plaatsen of de video als mp4 naar je pc downloaden.

Tip 06 Neem je beeldscherm op en download het naar je pc.
De extensie is eenvoudig, maar handig als je op zoek bent naar een goed plaatje voor een uitnodiging

Tip 07: Hover Zoom

Worden je ogen slecht of wil je afbeeldingen af en toe gewoon wel wat groter kunnen bekijken zonder erop te klikken? Installeer dan Hover Zoom in Chrome. Het icoontje wordt alleen weergegeven als het op een pagina mogelijk is om automatisch afbeeldingen groter weer te geven. Is dat niet mogelijk, dan is het icoontje grijs. De extensie is zó eenvoudig, maar enorm handig als je op zoek bent naar een goed plaatje voor een uitnodiging of iets dergelijks. Als je bij Google bijvoorbeeld naar afbeeldingen zoekt, ga je met je muis over een afbeelding en wordt de foto in z’n originele grootte getoond.

Tip 07 Afbeeldingen automatisch uitvergroten; dat is alles wat Hover Zoom doet. Simpel, maar enorm handig.

Tip 08: Tabby Cat

Eén ding vooraf: Tabby Cat is een nutteloze extensie en bevordert je productiviteit op geen enkele wijze. Wat het wel doet: zodra je in Firefox of Chrome een nieuw tabblad opent, dan zie je in plaats van een saaie lege pagina een vriendelijke poes die je aanstaart. Je kunt een schermafbeelding maken of kijken welke nieuwe kat er in een tabblad wordt geopend, maar dan houdt het ook wel op. De animaties van elke Tabby Cat zijn wel erg grappig en goed uitgevoerd. Wil je extra poezen kopen, dan kun je dat doen door links bovenin op Pets te klikken. Onderin kun je je kat nog versieren met bijvoorbeeld de hoorn van een eenhoorn.

Tip 08 Zinloos, maar grappig: de extensie Tabby Cat.
Open een website en klik op de extensieknop om te zien of er andere stijlen op de pagina zijn toe te passen

Tip 09: Stylish

Wil je het uiterlijk van een website kunnen veranderen? Installeer dan de extensie Stylish voor Chrome. Open een website en klik op de extensieknop om te zien of er andere stijlen op de pagina zijn toe te passen. Voor de Google-startpagina zijn er bijvoorbeeld heel veel verschillende opties te vinden. Klik op Zoek meer stijlen voor deze site en als een stijl je bevalt, klik je op Install Style. De website wordt nu meteen aangepast en elke volgende keer als je deze site bezoekt, zal deze met de nieuwe stijl worden getoond. Er zijn alleen stijlen beschikbaar voor bekende sites van bijvoorbeeld Google, Twitter, Facebook en Apple. Nederlandse sites zoals NU.nl en NOS.nl hebben echter ook alternatieve stijlen.

Tip 09 NU.nl ziet er behoorlijk anders uit met de stijl van Stylish.

Make Trump Tweets Eight Again

Geen extensie waar je wat aan hebt, maar wel een hele leuke. De extensie Make Trump Tweets Eight Again installeer je in Firefox of Chrome en laten alle tweets van @realDonaldTrump zien in het handschrift van een 8-jarig kind. Helaas alleen op de site van Twitter, niet als een tweet op een andere site wordt geplaatst. SAD!

Hilarisch: alle tweets van Trump met het handschrift van een 8-jarig kind.

Tip 10: Ears: Bass Boost, EQ

Niet genoeg bas uit je luidsprekers? Met Ears heb je een ingebouwde equalizer in je browser. Klik op het icoontje en een uitgebreide equalizer wordt over het scherm van je browser gelegd. Onder Guide lees je hoe de equalizer werkt, maar je kunt natuurlijk ook gewoon de bolletjes verschuiven. Denk er wel aan dat je luidsprekers het niet leuk vinden als je te veel van dezelfde frequentie vergroot; het is daarom aan te raden je even in te lezen op het gebied van equalizing. Je kunt presets opslaan en als je op Spectrum Equalizer klikt, zie je welke frequenties aanwezig zijn in het audiosignaal van het actieve tabblad. De knop Bass Boost zorgt meteen voor extra bas.

Tip 10 Een heuse equalizer in je browser met Ears.

1 Reactie(s) op: De 10 beste browser extensies

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 25 augustus 2019 20:13 r.santifort1
    De extensie van shop alert vind ik ook wel in dit rijtje passen. Het geeft telkens als er een betere prijs te vinden is dan het product dat je aan wil schaffen aan waar dit product dan beter te koop is. Het heeft mij al veel geld bespaard.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.