De 10 beste quiz-apps voor je iPad

Door: Maikel Dijkhuizen | 20 oktober 2014 10:09

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Quizzen op televisie speel je in gedachten altijd mee. Het is natuurlijk nóg leuker om zelf of met vrienden een spelletje te spelen. Je iPad leent zich daar uitstekend voor! In de App Store zijn namelijk diverse leuke quizzen te vinden.

Squla Familiebordspel

Prijs: Gratis

Wanneer je met kinderen een quiz speelt, is er natuurlijk een verschil in kennisniveau. Het fraaie Squla Familiebordspel laat iedereen op zijn eigen niveau spelen, waardoor ieder gezinslid kan winnen. Onderwijsexperts hebben voor deze app zo'n drieduizend meerkeuzevragen samengesteld. Het spelbord bestaat uit gekleurde tegels die verschillende categorieën vertegenwoordigen. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk vragen correct beantwoordt op het gebied van taal, spelling, rekenen, geschiedenis en aardrijkskunde. Spelers die vragen uit iedere categorie juist beantwoorden, ontvangen bonuspunten. Squla Familiebordspel is geschikt voor maximaal zes spelers.

SongPop

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Zoals de naam al doet vermoeden, is SongPop een quiz over muziek. De bedoeling is dat je na het luisteren van een fragment in een meerkeuzevraag de artiest of de naam van het liedje aanwijst. In de app zitten duizenden nummers uit verschillende genres verwerkt. Met deze quiz neem je het op tegen vrienden of andere muziekfans. Je ontvangt vanzelf uitdagingen van andere spelers, zodat je je muziekkennis kunt testen.

Koning Voetbal

Prijs: Gratis

Koning Voetbal is gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma van RTL. Ga de strijd aan met vrienden en ontdek wie de grootste voetbalkenner is. Is er geen vriend beschikbaar, dan speel je tegen een willekeurige voetbalfan. De insteek van het spel is erg simpel. Zodra je een categorie hebt gekozen, verschijnen er vijf vragen in beeld. Probeer de meerkeuzevragen zo snel mogelijk te beantwoorden en win van je tegenstander.

Quizduel

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Wanneer je een uitgebreide app zoekt om je algemene kennis te testen, ben je bij Quizduel aan het juiste adres. Dit spel bevat meer dan 25.000 vragen over uiteenlopende onderwerpen, zoals muziek, eten, geld, sport en televisie. De bedoeling is dat je in iedere ronde drie vragen beantwoordt. Jij en je tegenstander kiezen beurtelings het onderwerp. Na zes rondes is de winnaar bekend. Bijzonder is dat je in Quizduel je eigen vragen kunt indienen.

Millionaire Quiz Free!

Prijs: Gratis

Fans van het televisieprogramma Weekend Miljonairs kunnen met het Engelstalige spel Millionaire Quiz Free! aan de slag. Je wint de virtuele hoofdprijs van één miljoen dollar door vijftien vragen juist te beantwoorden. De moeilijkheidsgraad gaat bij iedere vraag iets omhoog. Gelukkig kunnen drie hulpmiddelen je helpen om het juiste antwoord te vinden. Denk goed na over iedere vraag, want bij een fout antwoord eindigt het spel direct.

2 Reactie(s) op: De 10 beste quiz-apps voor je iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 oktober 2015 15:05 Anoniem
  Bdiydswliqcyrbliyerbclyligwarfwlaiuwfrgwiyldrjkn
  iubwlijnwecdkljniluwedcbliu2ercbliurev1be1vrliub1rfKjhbxzc ilhblifavhdbafdviljblfdaviulbafdglhlibrsfalirzwg, jjbareg, jjbvfea, kjbtdag, jjbte, jhbregaj, hbearg, aidrjvbaerf, ijbaetg, ih, baaetgi, hbrgealhlibeagrlihbarebgliubdfavlihbzdviflihbfvdz, ihbavaerv

  iubwlijnwecdkljniluwedcbliu2ercbliurev1be1vrliub1rf
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 januari 2016 21:16 Anoniem
  ….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.