De 12 beste apps van december

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 08 december 2014 08:08

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Ook in december voorzien we je weer van nieuwe en interessante apps. Niet alleen zijn ze een handig aanvulling op je smartphone, ze zijn eveneens goed voor het nodige speelplezier.

Touch Racing 2

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

In de App Store zijn er vergeleken met Touch Racing 2 genoeg mooiere racegames beschikbaar. De beelden ogen nogal basaal en de camera hangt boven het circuit. Niet echt realistisch dus. Gelukkig maakt de leuke gameplay erg veel goed. In plaats van virtuele knoppen bestuur je auto's (en boten) door voortdurend veegbewegingen te maken. Dat werkt erg goed. Wel is het zaak om ervoor te zorgen dat je handen het zicht op het scherm niet belemmeren. Touch Racing 2 is dan ook vooral geschikt voor tablets. Door wedstrijden te winnen, ontvang je geld om betere voertuigen aan te schaffen.

Super Crossfighter

Prijs: € 1,79 (iOS) of € 1,48 (Android)

Super Crossfighter (is er ook voor Android-toestellen) is min of meer een moderne kloon van het klassieke arcadespel Space Invaders. Kortom: probeer met munitie vanaf de onderkant van het scherm zo veel mogelijk doelwitten te raken. Daarnaast dien je rondslingerende voorwerpen te ontwijken. Je beweegt het schip door veegbewegingen te maken. Super Crossfighter speelt erg lekker weg, waarbij er nogal veel visueel spektakel van het scherm spat. Hierdoor is het scherm nogal druk. Mits je daar geen problemen mee hebt, staat dit spelletje garant voor uren speelplezier.

Kiwanuka

Prijs: € 1,79 (iOS) of € 1,49 (Android)

Het futuristische Kiwanuka (ook voor Android) is een puzzelgame waarbij je een grote groep figuurtjes tegelijk bestuurt. Via een toverstaf maak je bliksemflitsen in de juiste richting, waarna de hele kolonne zich verplaatst. Wanneer je een veegbeweging omhoog maakt, klimmen de figuurtjes op elkaar. Op die manier lukt het ook om hoge punten in levels te bereiken. Onderweg probeer je nieuwe figuren te bevrijden die in een piramide zitten opgesloten. Kiwanuka is een lastige puzzelgame waarbij het soms nodig is om de hersenen eens flink te gebruiken.

Lucky Dragon

Prijs: € 1,79 (iOS) of € 1,99 (Android)

De game Lucky Dragon (Android) bewijst dat een vermakelijk spelletje geen visueel meesterwerk hoeft te zijn. De ontwikkelaar heeft de graphics namelijk erg sober gehouden. De bedoeling is dat je een vliegend draakje nergens tegenaan laat botsen. Dat doe je echter niet door het draakje te besturen. In plaats daarvan klap je op het juiste moment hindernissen in of uit, zodat de weg voor het draakje vrij is. Alles draait om timing, waarbij je obstakels manipuleert door op het scherm te tikken. Lucky Dragon zorgt met ruim tweehonderd levels voor veel speelplezier.

Double Player for Music

Prijs: € 0,99

Ben je onderweg en heb je twee kinderen achter in de auto die muziek willen luisteren, maar slechts één iPhone in je bezit? En natuurlijk willen de twee ook nog allebei wat anders horen. Normaliter is dat een probleem, met ruzie en veel gehuil achter in de auto. Maar een slimme ontwikkelaar heeft ervoor gezorgd dat deze problemen tot het verleden behoren. De Double Music Player zorgt er namelijk voor dat je uit het linker oordopje andere muziek kunt laten klinken dan uit de rechter. Probleem opgelost. Voor Android is er eenzelfde app van een andere ontwikkelaar, Double Music Player Pro voor 1,49 euro.

Chimpact 2 Family Tree

Prijs: € 1,79 (+ in-app-aankopen)

De levels in Chimpact 2 Family Tree bestaan uit mooi vormgegeven oerwouden waarin talloze bananen zijn verstopt. Je bestuurt een jonge chimpansee die zo veel mogelijk fruit probeert te verzamelen. Je bereikt dat doel door met katapulten het aapje in de juiste richting te schieten. Het lijkt een beetje op flipperen! De kunst is om gevaarlijke dieren te ontwijken, zoals slangen, vogelspinnen en draken. De bediening van dit vrolijke spelletje is vrij eenvoudig: je hoeft alleen maar korte veegbewegingen te maken.

1 Reactie(s) op: De 12 beste apps van december

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 8 december 2014 18:23 Anoniem
    Heb ik goed geteld? Op 1 na allemaal spelletjes. Hum, dan gaat er volgens mij iets niet goed. Een app waarmee je kunt chatten op verschillende apparaten (met hetzelfde account bedoel ik dan) lijkt mij toch een enorme verbetering ten opzichte van WhatsApp bijvoorbeeld. Een multiplatform slimme email cliënt om maar wat te noemen. Eenvoudige en toch elegante oplossingen die niet uitdraaien op bloatware zoeken we (EverNote als negatief voorbeeld en hulde voor WunderList). Ik bedoel maar. Die ene allerbeste app in de maand, misschien een enkele keer een tweede zeer goede app. 12 goede apps per maand = onzin. Zo blijkt maar weer.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.