De 15 beste apps voor hersengymnastiek

Door: evi-maquoi | 07 februari 2017 10:32

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 09: NeuroNation

Tip 09 De oefeningen zijn visueel erg aantrekkelijk, maar wel moeilijk.

iOS: Gratis (+ in-app-aankopen)
Android: Gratis (+ in-app-aankopen)

Wil je slimmer worden? Wil je uitgedaagd worden? Of wil je liever fit blijven? Die vraag krijg je voorgeschoteld wanneer je met NeuroNation aan de slag gaat. Afhankelijk van je antwoord krijg je een persoonlijk trainingsplan met een reeks specifieke oefeningen. Voordat je met een bepaalde breinoefening aan de slag gaat, krijg je een tutorial en een overzicht van de skills die je met deze oefening traint. Alle oefeningen duren welgeteld twee minuten. Het is de bedoeling om gedurende die tijd zoveel mogelijk oplossingen aan te reiken. De basisversie is echter beperkt; om toegang te krijgen tot alle zestig oefeningen moet je betalen via in-app-aankopen.

Met Peak werk je niet alleen aan je geheugen, maar bijvoorbeeld ook aan je creativiteit

Tip 10: Memorado

iOS: Gratis (+ in-app-aankopen)
Android: Gratis (+ in-app-aankopen)

Net zoals bij NeuroNation moet je ook hier een aantal vragen beantwoorden voordat je aan de slag kunt. Memorado claimt immers persoonlijke trainingsschema’s te geven. De oefeningen worden goed uitgelegd en volgen elkaar in een snel tempo op. Na elke oefening ontvang je een aantal breinpunten. Hoe meer je er verdient, hoe meer spellen je kunt ontgrendelen. Er zijn in totaal zo’n 24 spelletjes, maar die zijn in de gratis versie niet allemaal beschikbaar. De prijzen vallen in vergelijking met een aantal vergelijkbare apps wel mee. Handig is dat je ook trainingsherinneringen kunt instellen. Ben je na de training wat moe? Dan kun je lekker ontspannen met enkele meditatie-oefeningen.

Tip 10 Na je hersengymnastiek krijg je nog wat meditatie-oefeningen voorgeschoteld.

Tip 11: Math Workout

Android: Gratis (+ in-app-aankopen)

Wiskundeknobbels die een uitdaging willen aangaan kunnen maar beter Math Workout installeren. Het doel? Zo snel mogelijk tien, twintig of vijftig oefeningen oplossen. Let wel, per fout antwoord krijg je vijf strafseconden extra. Via de instellingen kun je de moeilijkheidsgraad – gemakkelijk, medium of moeilijk – zelf kiezen. Een heel leuke modus is The Brain Cruncher. Hier ligt de lat iets hoger. Het doel is om een heleboel bewerkingen achter elkaar in je hoofd uit te voeren. Bij Math Blaster Challenge is snelheid heel belangrijk. In deze modus vallen er bollen met rekenoefeningen uit de lucht. Het is jouw taak om de oplossing in te voeren voordat de bol de grond raakt. In de Online World Challenge, tenslotte, kun je dagelijks deelnemen aan een rekenquiz.

Tip 11 De vormgeving is niet echt van deze tijd, maar de rekenspellen zijn wel leuk.

Tip 12: De Mensa-app

Tip 12 Hoe hoog is jouw Mensa Brain Index?

iOS: Gratis (+ in-app-aankopen)

Mensa, de internationale vereniging voor hoogbegaafde mensen, heeft ook een eigen app: Mensa Brain Training. De eerste week kun je deze app helemaal gratis gebruiken. De app biedt oefeningen aan in vijf categorieën: geheugen, concentratie, behendigheid, perceptie en redenering. Elke categorie heeft een eigen kleur waardoor je per oefening onmiddellijk kunt zien wat je precies gaat trainen. Door zoveel mogelijk oefeningen tot een goed einde te brengen, kun je je mbi (Mensa Brain Index) verhogen. De oefeningen zijn gevarieerd: van tangrammen en kleurenraadsels tot rekenen met vormen. Voor een jaar toegang tot de app betaal je net geen tien euro.

Tip 13: Fit Brains Trainer

Tip 13 Als er een app is die je écht moet proberen, is het deze wel.

iOS: Gratis (+ in-app-aankopen)
Android: Gratis (+ in-app-aankopen)

Ben je echt op zoek naar originele spellen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Match gekleurde schijven in voor- en bovenaanzicht, rangschik twee soorten fruit zo snel mogelijk in de juiste mand en onthoud op een spelbord waar dezelfde Mahjong-blokjes liggen. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van leuke spellen die je in Fit Brains Trainer kunt tegenkomen. Na elke oefening krijg je Fit Brains-punten in verschillende categorieën zodat je kunt zien waar jij goed in bent: focussen, logisch denken, onthouden, visualiseren, snelheid en talenkennis.

Ben je echt op zoek naar originele breinbrekers? Dan moet je Fit Brains Trainer eens proberen

Tip 14: Clockwork

iOS: Gratis (+ in-app-aankopen)
Android: Gratis (+ in-app-aankopen)De makers van Clockwork Brain Training verdienen een standbeeld voor de mooiste interface. In dit spel neemt een robotachtig genie je mee naar een wondermooie Maya-achtige puzzelwereld. Het is jouw taak om de verschillende, uitdagende spellen zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen. Ga op zoek naar silhouetten van bepaalde voorwerpen, probeer de vreemde eend in een reeks tekeningen te vinden of volg zo snel als je kunt een bepaald patroon van pijlen. Je kunt niet enkel XP-points verdienen, maar ook Petbots waarmee je je spel een boost kunt geven. Origineel, leuk én erg verslavend!

Tip 15: Tricky Test 2

Tip 15 Als je ook goed bent in out-of-the-box denken, moet je Tricky Test 2 eens proberen.

iOS: Gratis (+ in-app-aankopen)
Android: Gratis (+ in-app-aankopen)

Als je grijze massa helemaal in vorm is door de veertien bovenstaande apps, is het hoog tijd voor de Tricky Test 2. Dit is niet echt een brain trainer, maar eerder een reeks van meer dan honderd breinbrekers. Kun jij buiten de gebaande paden denken? Dan kom je ongetwijfeld een heel eind. Een gouden tip: de antwoorden zijn soms erg ver te zoeken. Let op: telkens als je een fout antwoord geeft, raak je niet enkel één van je vijf levens kwijt, maar ook een Tricky Point. Dankzij de Test Your Friend Mode kun je ook snel nagaan hoe slim je vrienden zijn. Leuke app voor alle leeftijden!

0 Reactie(s) op: De 15 beste apps voor hersengymnastiek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.