De 15 beste Chromebook-apps

Door: Martin Gijzemijter | 27 oktober 2019 09:23

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

8 Pocket

Als je aan het werk bent, ligt afleiding voortdurend op de loer. Voor je het weet ben je een leuk filmpje aan het kijken of een interessant artikel aan het lezen. Met Pocket kun je rechtstreeks vanuit je browser artikelen, filmpjes of andere interessante content even in je ‘digitale broekzak’ stoppen. Heb je pauze of ben je niet aan het werk? Dan klik je op het pictogram van Pocket op je bureaublad en staat alles dat je hebt bewaard op je te wachten … ook als je geen internetverbinding hebt.

Afleiding bewaren tot later doe je met behulp van Pocket.

9 Videostream

Wat de grootte van het scherm van je Chromebook ook is, soms heb je geen zin om een film of serie, of leuke YouTube-filmpjes te bekijken op je laptop, en wil je het gewoon naar je televisie streamen. Videostream is dan de beste app om te downloaden. Deze gratis app maakt het mogelijk om alle videocontent op je Chromebook te casten naar je televisie (daar heb je dan wel een Chromecast voor nodig). Wil je ook ondertitels en meer controle over de output, dan is een abonnement noodzakelijk, maar dit kost je nog geen anderhalve euro per maand.

Videostream streamt al je videocontent naar tv, vooropgesteld dat je een Chromecast hebt.

10 Sketchpad

Heb je een Chromebook met een aanraakscherm en een stylus, dan mag deze app absoluut niet ontbreken in je collectie. We durven niet te beweren dat iedereen een kunstwerk kan maken met deze app, maar als je een beetje tekentalent in je vingers hebt, dan zul je merken dat deze app het je wel héél gemakkelijk maakt.

Ondersteunt je Chromebook een stylus, dan mag Sketchpad écht niet ontbreken.

11 Chrome Remote Desktop

Chromebooks zijn fantastisch, maar mocht je toch nog iets van je pc nodig hebben, dan kun je dankzij de Chrome-extensie Chrome Remote Desktop heel eenvoudig verbinding maken met die pc (vooropgesteld dat je die computer daarop hebt voorbereid). Zo heb je het voordeel van een Chromebook en het gemak van een pc binnen handbereik. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat je Chromebook niet krachtig genoeg is, want de pc regelt in dit geval het rekenwerk.

Toch even iets van je pc nodig? Met Chrome Remote Desktop maak je eenvoudig verbinding.

12 CrossOver

Is er geen pc om verbinding mee te maken en heb je toch een Windows-programma nodig, dan is CrossOver een fantastische oplossing. CrossOver is een app waarmee Windows-programma’s op je Chromebook draait. Dit werkt overigens niet voor álle Windows-programma’s, je bent beperkt tot de catalogus die dit programma aanbiedt, maar die catalogus is wel immens groot (al vind je er wel alleen oude versies van Office). CrossOver vind je niet in de Chrome Web Store, maar in de Google Play Store. Je hebt dus wel een Chromebook nodig die deze app-store ondersteunt (kortom, een Chromebook die niet ouder is dan 2,5 jaar). Klein nadeel, CrossOver is niet gratis, je betaalt er 58 euro per jaar voor.

Zelfs als je geen pc hebt, kun je alsnog Windows-apps gebruiken op je Chromebook.

13 Spotify

Spotify is gewoon te installeren op je Chromebook. En deze app raden we je absoluut aan, want samen met Netflix (zie tip 15) verandert deze app je Chromebook in een supermediaspeler, zonder dat je daar schijfruimte voor in hoeft te leveren. Dat laatste is relevant, want schijfruimte is op Chromebooks helaas nog wel vaak erg beperkt.

Installeer Spotify op je Chromebook, het afspelen van muziek kost je dan geen schijfruimte.

14 All-in-one messenger

De app die we je nu aanraden is niet alleen fantastisch voor je Chromebook, maar eigenlijk voor alle computers in het algemeen. Facebook Messenger, WhatsApp, Skype, Slack, het is duizelingwekkend hoeveel communicatie-apps je tegenwoordig in de gaten moet houden. All-in-one messenger combineert alle genoemde messengers (inclusief nog héél veel meer) in één lichtgewicht programma. Dit betekent dus dat je alleen All-in-one messenger hoeft te openen en per tabblad de berichten kunt beantwoorden. Efficiënter dan dit wordt het niet en bovendien vraagt het minder van je systeem dan wanneer je al die diensten afzonderlijk open hebt staan.

Belast je Chromebook niet met allerlei communicatie-apps, combineer ze in één.

15 Netflix

Het lijkt misschien een open deur om Netflix te noemen in een artikel over apps die niet mogen ontbreken op je Chromebook, toch hebben we daar een verdraaid goede reden voor. Netflix werkt namelijk heel goed in Windows, maar wat je in Windows niet kunt, is films en series downloaden om ze offline te kijken (althans, niet op een manier die Netflix toestaat). Chromebooks hebben die optie wél, omdat Netflix via een app kan worden bekeken in plaats van via de browser. Let wel even op de beschikbare opslagcapaciteit, maar als dat geen probleem is, dan kun je met de Netflix-app eenvoudig materiaal downloaden om bijvoorbeeld in de trein of het vliegtuig te bekijken.

Netflix is handiger op je Chromebook dan op Windows, omdat je films en series kunt downloaden.

0 Reactie(s) op: De 15 beste Chromebook-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.