De 15 beste extensies voor Google Chrome

Door: robbin-ooijevaar | 16 juli 2014 08:00

Apps & Software

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Tip 13: GetThemAll

Als je regelmatig de rechtermuisknop gebruikt tijdens het surfen om een afbeelding of filmpje binnen te halen, is GetThemAll handig voor je! De uitbreiding kijkt welke media en andere downloads er op een website te vinden zijn. Vink aan wat je wilt hebben en haal het in één keer binnen.

GetThemAll herkent en ondersteunt alle bekende indelingen, zoals png, jpg, zip, rar, exe, avi, mp4 en veel meer. Omdat veel websites een overvloed aan afbeeldingen en andere elementen bevatten, heeft GetThemAll handige filters. Deze vind je in de tabbladen. Als je bijvoorbeeld een YouTube-filmpje wilt binnenhalen, klik je op de GetThemAll-knop en vervolgens het tabblad Video Flash.

Tip 13 GetThemAll is een downloadhulp om in één keer meerdere bestanden van een website te plukken, bijvoorbeeld foto's, video's en afbeeldingen.

Tip 14: YoWindow

Er wordt veel gesproken over het weer en er zijn talloze programma's die hier op in spelen. YoWindow is al enige tijd onze favoriet en is nu ook beschikbaar als uitbreiding voor Chrome. Het YoWindow-icoontje toont een minimalistische weergave van het actuele weer met hier in de temperatuur en een wolk (of zonnetje). Klik op het YoWindow-icoontje voor een weeranimatie. Je ziet bijvoorbeeld een landschapje waarin het regent of de zon schijnt. Als de bomen bewegen, weet je dat het waait. Boven in beeld kun je via een tijdlijn terug in de tijd gaan of de weersverwachting voor de aankomende dagen bekijken. Uiteraard wordt de temperatuur, windsnelheid, luchtvochtigheid en meer getoond.

Je hoeft aan YoWindow weinig in te stellen, maar uiteraard wel je locatie(s). Ga naar de instellingen van de YoWindow-uitbreiding en voeg je locatie toe met de gelijknamige knop. Schakel eventueel de opties uit die je niet wilt zien. Dit is niet vereist, maar maakt YoWindow wel overzichtelijker.

Tip 14 YoWindow weet alles over het weer en toont dit in een fraaie animatie.

Tip 15: DuckDuckGo

DuckDuckGo is een zoekmachine die gebruik maakt van openbare bronnen als Wikipedia. DuckDuckGo streeft naar 'pure' zoekresultaten, ongeacht de gebruiker die de zoekterm opgeeft: iedereen krijgt dezelfde zoekresultaten te zien bij dezelfde zoekterm. Dit is heel anders bij Google, Bing en dergelijke waar geprobeerd wordt om de zoekresultaten aan te passen aan de persoon die de zoekopdracht geeft. De DuckDuckGo-uitbreiding integreert in Chrome en maakt zoeken met de DuckDuckGo-zoekmachine eenvoudig.

Dit is echter niet de kracht van de uitbreiding, je kunt immers net zo goed www.duckduckgo.com bezoeken! De DuckDuckGo-extensie integreert ook in de zoekmachine die je nu al gebruikt. Als je via bijvoorbeeld www.bing.com of www.google.com ergens naar zoekt, krijg je (indien van toepassing) boven je zoekresultaten een venstertje van DuckDuckGo 'hints' over het onderwerp waarnaar je zoekt. Dankzij de uitbreiding zoek je dus eigenlijk altijd op twee plekken tegelijk: je favoriete zoekmachine (bijvoorbeeld Google) en de 'onafhankelijke pure' zoekmachine van DuckDuckGo.

Tip 15 DuckDuckGo toont aanvullende informatie bij je zoektermen uit onder andere Wikipedia.

5 Reactie(s) op: De 15 beste extensies voor Google Chrome

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 juli 2014 09:32 Anoniem
  Dank je wel jongens (en meisjes)! Goed zoekwerk, mooie compacte beschrijvingen, werkende links..OK!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 juli 2014 09:57 ardsur
  er valt natuurlijk altijd te discussieren over "de beste" extensies, en dat wil ik hier dan ook doen.
  het allerbeste is: zo weinig mogelijk extensions te installeren, deze vertragen namelijk te browser en die ext. die je alleen af en toe gebruikt , kan je wel installeren maar dan uit schakelen. (indien nodig ,even inschakelen , het werk doen en weer uitschakelen)
  van deze 15 heb ik er 4 en ik vind de andere genoemde ext. gewoon overbodig,
  -adblock, onmisbaar geweldig , mag je niet missen.
  -ghostery, goed om zo min mogelijk sporen op www achter te laten
  -duckduckgo, het allerbeste van deze zoek machine is niet vermeld. DuckDuckGo bewaard niets, er is dus door reclame makers niet te achterhalen waar ze hun rotzooi kunnen dumpen.
  -hola, onmisbaar voor mij, wonend in het buitenland om tv porgramma's uit meerdere landen ,die voor mij vaak geblokkeerd zijn door rechten , te kunnen bekijken.
  - de rest is voor mij overbodig; gmail instellingen maak ik in gmail, x-references tussen soc. media maak ik per definitie niet , etc.

  een aanbeveling kan ik geven voor de volgende
  -Translate this! een handige vertaal hulp
  -Downloadhelper voor het downloaden van video's, ook Youtube maar niet de hollandse tv (daarvoor is er GemistDownloader)
  -SafePreview, een hulp die een link test op malware/virussen bij 5-7 anerde malware bestrijders.
  -HTTPSEverywhere, als je veel persoonlijke gegevens in de browser gebruikt, schakelt dit het SSL beveiligings protocol in.

  en nogmaal, hoe minder extensies hoe beter!!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 juli 2014 20:00 hadamen
  Het programma SpyHunter 4 waarschuwt nadrukkelijk voor DuckDuckGo als een program dat problemen kan geven met privacy en misbruik. Wie moet ik nu geloven?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 juli 2014 10:32 ardsur
  @hadamen read this https://duck.co/forum/thread/5299/spyhunter4-scan-shows-duckduckgo-as-a-malware
  for me DuckDuckGo is safer than Google search or Bing search, as it will not keep any record of my searches for the intelligence services, NSA, AIVD, GCHQ etc.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 november 2019 12:12 klaas5
  Duidelijk artikel. Leuke Chrome extensies op het gebied van duurzaamheid zijn Ecosia en TreeClicks.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.