De 16 beste apps van november

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 06 november 2014 08:00

Apps & Software

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Zoals je van ons gewend bent, schotelen we je iedere maand de beste apps voor. Deze maand lees je welke browser erg fijn werkt voor Android-apparaten, hoe je de accu van je smartphone spaart en in welke game je achter het stuur kunt kruipen van een toffe bolide.

Javelin Browser

Prijs: Gratis

Er zijn veel alternatieve browsers te vinden in de Play Store, maar de Javelin Browser steekt boven de massa uit. Niet alleen qua uiterlijk blinkt de browser uit, maar ook in z'n besturing: met vingerbewegingen open of sluit je bijvoorbeeld eenvoudig een tabblad, of wissel je van tabblad.

Ook handig is dat de browser een enorm aanbod aan standaardzoekmachines heeft, een ingebouwde adblocker en de mogelijkheid om afbeeldingen van websites niet te laden. Dit is vooral handig als je een 3G of 4G-verbinding gebruikt, omdat je zo veel dataverkeer bespaart. Ook de leesmodus is het uitproberen waard, voor websites die je lange lappen tekst aanbieden. Wat ons betreft kan Chrome hier nog wat van leren.

VVVVVV

Prijs: € 2,69 (iOS) of € 2,45 (Android)

De titel van dit merkwaardige spelletje illustreert de scherpe punten die in alle levels te vinden zijn. Je laat het hoofdpersonage langs de randen van muren lopen door in de juiste richting te vegen. De bedoeling is dat je het einde van een level haalt zonder de gevaarlijke punten of andere obstakels te raken. Omdat je niet kunt springen, is het op den duur best lastig om dat voor elkaar te krijgen. Dankzij de retrolook en gedateerde geluidjes van VVVVVV lijkt het net of je een spelletje op de Commodore 64 speelt.

Fences

Prijs: Gratis

De ideale app om je Android-toestel mee te automatiseren is Fences. Je geeft aan wanneer je toestel in actie moet komen: bij het bereiken van een aangegeven locatie, wanneer je batterij onder een bepaald percentage zakt of bijvoorbeeld wanneer je wifi of bluetooth aan of uit zet. Vervolgens geef je aan wat er moet gebeuren bij zo'n trigger. Bijvoorbeeld je volume laag zetten, wifi in- of uitschakelen, een app starten. De mogelijkheden zijn groot en na een beetje tweaken heb je een Android-toestel dat precies doet wat jij wilt, geheel automatisch.

Hill Climb Racing

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

In Hill Climb Racing (ook voor Android) kruip je achter het stuur van een eenvoudig autootje, waarmee je allerlei hindernissen probeert te passeren. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de auto is nogal wankel en valt daardoor snel om. Je rijdt onder meer over hoge heuvels en gammele bruggetjes. De bedoeling is dat je de finish haalt en onderweg zoveel mogelijk punten verzamelt. Gaandeweg het spelletje kun je de auto pimpen of een alternatief voertuig kiezen. De besturing is erg eenvoudig. Met behulp van twee virtuele knoppen is remmen en gas geven een fluitje van een cent.

1 Reactie(s) op: De 16 beste apps van november

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 november 2014 18:00 Joop Giesendanner
  Triest genoeg is mijn ervaring dat wie iets maakt meteen ook maar voor mij wil bepalen wat het beste voor me is en wat ik vooral ook moet weten. Helaas wordt dat nu ook door C!T ingevoerd, staan in het magazine de apps en de games nog in hun eigen afdeling, digitaal krijg ik die spelletjes voor mijn kiezen of ik het wil of niet bij het lezen van apps die niets met games van doen hebben, erg jammer en erg overbodig
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.