De 3 beste tips voor Spotify

Door: Robbin Ooijevaar | 28 juli 2015 14:23

Apps & Software

Spotify is misschien wel de populairste muziekdienst van dit moment. Je krijgt toegang tot een bijna onmetelijke online muziekbibliotheek. Zo haal je nog veel meer uit Spotify.

Stap 1: Geluidskwaliteit

Open Spotify en ga naar Bewerken / Voorkeuren. Kies bij Geluidskwaliteit voor Streaming in hoge kwaliteit. Deze optie is alleen beschikbaar voor Spotify Premium-gebruikers. Een andere handige instelling vind je achter de knop Geavanceerde instellingen weergeven. Activeer Nummers in elkaar over laten lopen en kies voor bijvoorbeeld voor vijf seconden. Hierbij wordt aan het einde van een liedje het volgende nummer alvast subtiel gestart en vallen er geen stiltes. Lees ook: Apple Music versus Spotify - wat is de beste streamingdienst?

Heb je last van 'spook-afspeellijsten' waarvan je niet weet dat je ze hebt aangemaakt? Mogelijk zijn deze afkomstig van een muziekprogramma op je computer. Het koppelen van deze afspeellijsten kun je eenvoudig opheffen (of juist activeren als het je handig vindt). Kijk bij Lokale bestanden en deactiveer de afspeellijsten van bijvoorbeeld iTunes en Windows Media Player.

Stap 2: Toastify

Tijdens het luisteren van muziek ben je waarschijnlijk iets anders aan het doen en heb je Spotify niet voor je neus. Dankzij Toastify blijf je op de hoogte van de liedjes die je hoort. Toastify toont een subtiele pop-up zodra er een nieuw nummer begint. Zo zie je even wat informatie over het liedje dat je hoort, inclusief het albumhoesje. Toastify biedt je ook betere controle over sneltoetsen, bijvoorbeeld om een liedje te pauzeren of naar het volgende nummer te springen. Je kunt de sneltoetsen aanpassen bij de instellingen (Settings) van Toastify in het tabblad Hotkeys.

Stap 3: Gramofon

De beste optie om nog meer van Spotify te genieten is met een goede koptelefoon of door de muziek uit de boxen van je stereo-installatie te laten schallen. Als je Spotify Premium hebt is Gramofon (49 dollar, ca. 45 euro) een aanrader. Met dit kastje kun je Spotify-muziek draadloos 'aansturen' vanaf je computer, smartphone en tablet en afspelen op je stereo-installatie. Bij soortgelijke bluetooth-oplossingen wordt de muziek afgespeeld op je computer (smartphone of tablet) en draadloos verstuurd naar een bluetooth-kastje op je stereo-installatie. Dit komt de geluidskwaliteit niet ten goede. Gramofon biedt Spotify Connect en dat houdt in dat je muziek direct wordt afgespeeld vanaf de Gramofon.

Doe jezelf een Gramofon cadeau en geniet van je Spotify-muziek op je stereo-installatie.

1 Reactie(s) op: De 3 beste tips voor Spotify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 29 juli 2015 11:34 Anoniem
    `Foutje, de Gramofon kost ietsje meer nl 59 euro…is het ook waard!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.