De 3 beste vertaal apps

Door: Stefanie Katzenbauer | 10 oktober 2019 14:20

vertaal apps
Review

Als je op vakantie gaat, is het afhankelijk van het land hoe goed je je verstaanbaar kunt maken in het Engels. Zeker wanneer je in een land bent waar het schrift compleet anders is dan wat wij kennen, kan het soms een opgave zijn om een gerecht te bestellen, de weg te vragen of überhaupt te communiceren met de mensen om je heen. Een vertaalapp is op zulke momenten een ideale uitkomst. Dit zijn de 5 beste vertaalapps.

Google Translate

Google Translate is natuurlijk een van de bekendste apps en sites om teksten mee te vertalen. Er zijn ontzettend veel talen beschikbaar om uit te kiezen. Daarnaast is Google Translate inmiddels zo ver ontwikkeld dat deze niet alleen letterlijk vertaalt, maar ook de zinsconstructies dusdanig aanpast dat het een logisch verhaal wordt. Gekke zinsconstructies zullen daarmee niet meer zo vaak voorkomen als enkele jaren geleden. Daarnaast kun je ook meteen op de speaker klikken om Google te laten voorlezen wat je vertaald hebt. Zo leer je zelf de uitspraak of kun je het aan een native speaker laten horen zodat je jezelf verstaanbaar kunt maken. Met de app kun je ook de camera aanzetten. Deze vertaalt de tekst rechtstreeks op je scherm. Handig als je bijvoorbeeld menukaarten wil vertalen. 

(Android/iOS)

vertaal apps

Microsoft Vertaler

De Microsoft vertaler werkt met dezelfde functies als Google Translate. De interface van deze app is echter nét iets overzichtelijker. Je kunt makkelijk een tekst inspreken, die automatisch in de geselecteerde taal weer wordt voorgelezen. Je kunt in de Microsoft vertaal app ook een gesprek opnemen dat vervolgens rechtstreeks voor je vertaald wordt. Hiervoor kun je een gesprekscode delen zodat iedere deelnemer van het gesprek rechtstreeks in de telefoon kan spreken. Jij krijgt vervolgens de vertaalde tekst op jouw scherm te zien. Een extra handige functie is de catalogus met veelgebruikte zinnen. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën bijvoorbeeld reizen en routes, onmisbaar, dineren en tijd, datum en cijfers. Zo heb je de meest essentiële zinnen altijd bij de hand. 

(Android/iOS)

vertaal apps

Translator and Dictionary

De app dictionary heeft een hoop reclames tussendoor. Dat is een nadeel. Wil je de advertenties stoppen? Dan betaal je maar liefst €10,99 voor de pro versie van deze app. Maar deze vertaalapp heeft ook een leuke extra: hij geeft je namelijk een woord van de dag. Deze woorden zijn wel in het Engels en kun je (in ieder geval niet met de gratis versie) niet omzetten naar een andere taal. Maar voor wie zijn begrip van de Engelse taal wil uitbreiden met woorden die je niet vaak gebruikt of tegenkomt, is dit een leuk extraatje. 

(Android)

Vertaal apps

0 Reactie(s) op: De 3 beste vertaal apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.