Gratis software: Het ultieme freeware-overzicht

Door: Ap de Smits | 10 februari 2019 12:27

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Pagina 2
 3. Pagina 3
 4. Pagina 4
 5. Pagina 5

35 Pocket

Pocket is een toevoeging voor de browser waarmee je op een eenvoudige manier websites, artikelen, recepten, foto's en alles wat je tegenkomt op het web, vasthoudt om later terug te lezen op al je apparaten. Dus als je op het web een recept hebt opgemerkt met je desktop, kun je het later helemaal lezen op je smartphone. Pocket slaat een brug tussen al je apparaten. Pocket is ondertussen beschikbaar voor Firefox, Chrome, Safari en alle mobiele toestellen. Je kunt de artikelen later online lezen, of je kunt kiezen om ze ook offline beschikbaar te houden, maar dit kost uiteraard wel opslagruimte.

Alles wat je bewaart in Pocket wordt opgeslagen in een lijst.

36 QuickImageComment

Heel veel fotobeheertools organiseren de fotoverzameling op basis van tags. Deze tags bevinden zich in de fotobestanden zelf, maar dan moeten deze foto's natuurlijk wel heel consequent worden getagd. QuickImageComment is een veelzijdige fototagger die een functie multi image editor heeft om een heleboel foto's tegelijk te taggen. Zo geef je bijvoorbeeld aan dat de 435 vakantiefoto's allemaal in Milaan zijn geschoten. Ook kun je voor privacydoeleinden bepaalde data uit de fotobestanden weghalen.

Pas makkelijk bepaalde exif-informatie aan.

37 QuickTextPaste

Wie veel e-mails of teksten schrijft, moet regelmatig dezelfde tekst typen. Met QuickTextPaste plak je veelgebruikte tekst door middel van sneltoetsen. Het programma is slechts 10 Kb groot en ziet er erg sober uit. Er is een tekstvak voor het invoeren van de tekst die je straks met de sneltoets plakt. Bovendien kun je, zonder de vingers van het toetsenbord te halen, nog andere acties uitvoeren zoals programma's starten, webpagina's openen of afbeeldingen van het klembord plakken.

Verbind een sneltoets aan een actie zoals het plakken van tekst.

38 ScreenLeap

Er zijn genoeg tools om een pc op afstand over te nemen, maar wil je gewoon anderen op afstand laten zien wat op jouw scherm gebeurt, dan is ScreenLeap een elegante oplossing. Wanneer je het tooltje op de homepage van ScreenLeap installeert, kun je het actieve venster, het hele scherm of een specifiek schermdeel delen. De andere hoeft gewoon naar een internetadres te surfen. Met een gratis aanmelding mag je maximaal één uur met acht personen delen.

Dankzij ScreenLeap kun je snel iets op afstand demonstreren.

39 ScreenToGif

Wie had dat gedacht? Geanimeerde gifjes zijn populairder dan ooit. Maar maak je die dingen? Met ScreenToGif doe je dat heel simpel door een opname te maken van iets wat te zien is op het bureaublad. Sleep het kader over het element dat je wil opnemen, dat kan bijvoorbeeld een YouTube-filmpje zijn en klik op Opnemen. Daarna kun je de verschillende frames nog aanpassen in de editor. Zo kun je bijvoorbeeld tekst toevoegen, overgangen instellen of de snelheid aanpassen.

Wil je een gifje maken van het scherm, van de webcam of van een digitaal schetsblok?

40 SecretFolder

Iedereen heeft wel dingen op zijn computer staan die hij liever extra afschermt voor toevallig of stiekem meekijkende andere personen. Een gebruiksvriendelijke bescherming is SecretFolder. Eerst bedenk je een wachtwoord en daarna kun je een willekeurig aantal mappen simpelweg verbergen via de knop Lock. De mappen lijken van de aardbol verdwenen, tot je ze opnieuw tevoorschijn tovert met behulp van het wachtwoord. Dit is weliswaar geen waterdicht beveiligingssysteem, maar voor de meeste gebruikers is dit wel voldoende.

Verberg mappen die je liever geheimhoudt voor anderen.

2 Reactie(s) op: Gratis software: Het ultieme freeware-overzicht

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 februari 2019 17:53 640780
  De Adwcleaner is een .exe file. Werkt dus niet op de Mac ondanks deze tekst bij nummer 2: De tool voor macOS en Windows is ontwikkeld voor de thuisgebruiker
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 maart 2019 13:47 PCHelper
  Mailbird….Trojan.MSIL.gktn, Dropper.Agent.Win32382279. Ik durf het niet aan
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.