De 7 beste games voor je smartphone van oktober

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 10 oktober 2014 07:00

Apps & Software

Het wordt langzaamaan weer wat kouder buiten en misschien heb je zelfs de openhaard al een keer aangehad. Wat is er fijner om binnen even te ontspannen door je telefoon of tablet erbij te pakken voor wat toffe games? Met de volgende apps kom je de maand wel door.

Race Illegal: High Speed 3D

Prijs: € 0,89 (+ in-app-aankopen)

Wanneer je een betaalbaar alternatief zoekt voor Need For Speed, ben je bij Race Illegal: High Speed 3D aan het juiste adres. Op de openbare weg neem je het op tegen andere (online) bestuurders. Je ontvangt virtueel geld door wedstrijden te winnen. Hiermee schaf je nieuwe onderdelen of een snellere wagen aan. De besturing van dit leuke racespel steekt slim in elkaar. Je kantelt het toestel om de juiste richting te kiezen. Verder zijn er virtuele knoppen voorhanden om te versnellen, in de spiegel te kijken en te remmen.

Tiny Dice Dungeon

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Heb je weleens heimwee naar die pixelachtige spelletjes uit het verleden? Met Tiny Dice Dungeon (Android-versie vind je hier) ga je terug naar die tijd. Je kruipt in de huid van een superheld. Gewapend met een zwaard ga je de strijd aan met monsters, tovenaars en krijgers. Verschillende dobbelstenen bepalen de kracht van je aanval. Hoe meer punten je hebt verzameld, des te effectiever de superheld de aanval kan uitvoeren. Pas wel op, want de tegenstander heeft ook dobbelstenen tot zijn beschikking. Uiteindelijk probeer je de vijanden voor je te winnen, zodat ze voortaan vechten aan jouw zijde.

OTTTD

Prijs: 2,69 (+ in-app-aankopen) (iOS) of 2,18 (+ in-app-aankopen) (Android)

OTTTD is een verdedigingsspel waarbij het doel is om indringers buiten de deur te houden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want vijanden proberen van alle kanten je thuisbasis te bestormen. Om je hier tegen te wapenen, selecteer je een krachtige superheld en bouw je verschillende torens. Vervolgens is het een kwestie van een potje knallen om alle slechteriken te vernietigen. Een hele uitdaging, want te midden van alle chaos dien je de juiste keuzes te maken. De beelden van OTTTD zien er erg gelikt uit, waardoor je extra plezier aan dit spel beleeft.

Trials Frontier

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Met Trials Frontier heeft uitgever Ubisoft een pareltje naar iOS en Android gebracht. Zodra je de game opstart, opent er meteen een tutorial op het scherm. De bediening van de motorfiets is dankzij de virtuele knoppen niet bijster ingewikkeld. Na de introductie krijg je verschillende missies voorgeschoteld die je op een brommer moet zien te volbrengen. Het voornaamste doel is om op de motorfiets de wereld te ontdekken. Hierbij is het de kunst om allerlei hindernissen zonder kleerscheuren te passeren. Als je de game zonder in-app-aankopen speelt, heb je extra tijd nodig om verder te komen in de verhaallijn.

Rugby Kicks 2

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

In Rugby Kicks 2 (Android) is het de bedoeling dat je punten scoort door tussen de twee doelpalen te schieten. Het doel is hierbij verdeeld in meerdere puntenvakken, waardoor het belangrijk is om heel nauwkeurig te richten. Dit is verrassend leuk! Je kiest aan het begin een speler met wie je de uitdaging aangaat. Vervolgens reis je de hele wereld over om in verschillende stadions je kunsten te vertonen. Rugby Kicks 2 richt zich uitsluitend op schietoefeningen, dus het is niet mogelijk om tegen andere teams een rugbywedstrijd te spelen.

Godzilla - Smash3

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Meestal vallen games die gebaseerd zijn op een film ietwat tegen. Godzilla - Smash 3 (Android-versie is hier te downloaden) is een uitzondering op deze regel, want dit spelletje speelt erg lekker weg. Je kruipt in de huid van een enorme dinosaurus, waarbij het de bedoeling is om alles en iedereen te verpletteren. In tegenstelling tot wat je wellicht zou vermoeden, is hiervoor wel enig denkwerk vereist. Het geweld dat Godzilla laat zien is namelijk afhankelijk van tactische zetten in een puzzel. Met de juiste combinaties probeer je in de stad zoveel mogelijk schade aan te richten.

Zombie Road Trip Trials

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Het doel van Zombie Road Trip Trials (Android) is vanaf het begin glashelder. Vanuit een truck schiet je zoveel mogelijk zombies af, terwijl je tussendoor op de circuits mooie stunts laat zien. De besturing is erg simpel, waardoor het nauwelijks tijd kost om te wennen. Door missies te voltooien, ontvang je extra punten. Probeer bijvoorbeeld meerdere backflips uit te voeren en alle zombies te vermoorden. De extra punten gebruik je om een beter voertuig of wapen aan te schaffen. Met Zombie Road Trip Trials ben je overigens wel even zoet, want het spel bevat honderden levels.

0 Reactie(s) op: De 7 beste games voor je smartphone van oktober

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.